Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:29 μμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 21:34

Συγχωνεύεται το 9ο με το 19ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπογράφτηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση για τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς και προαγωγές σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση, που θα ισχύσουν από το επόμενο σχολικό έτος 2017-18:

Σε πανελλήνιο επίπεδο καταργούνται 14 Δημοτικά και 29 Νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται 11 Δημοτικά και 59 Νηπιαγωγεία, υποβιβάζονται 43 Νηπιαγωγεία και 168 Δημοτικά, προάγονται 69 Νηπιαγωγεία και 118 Δημοτικά και ιδρύονται 11 Νηπιαγωγεία και 6 Δημοτικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο για το Αγρίνιο έχει το γεγονός πως συγχωνεύονται το 9ο δημοτικό και το 19ο δημοτικό που θα αποτελούν το νέο 12θεσιο 9ο δημοτικό σχολείο με έδρα στο κτίριο του 19ου . Στην Αιτωλοακαρνανία συγχωνεύονται επίσης τα δημοτικά Κάμπου και Λουτρού δήμου Αμφιλοχίας, με έδρα το Λουτρό.Επίσης το 2ο με το 3ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου και τα νηπιαγωγεία Ανοιξιάτικου και Λουτρού (όπου η έδρα).

Η συγχώνευση των δύο συγκεκριμένων δημοτικών του Αγρινίου είχε προταθεί από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας αν και είχε προκαλέσει αντιδράσεις γονέων και διδασκόντων του 9ου δημοτικού σχολείου.

Iδρύονται επίσης νηπιαγωγεία στη Σκουτερά και στην Τρύφου.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές ΕΔΩ

unnamed (1)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1246 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.