Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:14 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 23:14

Έκλεισε ο παλιός κύκλος στις… καθυστερήσεις!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ το 41ο έτος μετά τη Μεταπολίτευση. Ήταν ένας κύκλος διακυβέρνησης τούτης της χώρας, ο οποίος πέρασε από “σαράντα κύματα” για να κλείσει, τυπικά μεν στις 25 Γενάρη, ουσιαστικά δε στις 5 Ιούλη του 2015. Με μία διπλή λαϊκή ετυμηγορία μέσα σ’ ένα εξάμηνο! Ο κύκλος αυτός μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως “διεφθαρμένος” κύκλος, γιατί έλαβαν χώρα μύρια όσα αρνητικά, με πρωταγωνιστές, δυστυχώς, κάποιους απ’ τη γενιά και τον αγώνα του Πολυτεχνείου, τους οποίους διέφθειρε ως το κόκκαλο η “πουτάνα” πολιτική, μετατρέποντάς τους – πολλούς απ’ αυτούς – ως τα μεγαλύτερα λαμόγια κι “Αρχιερείς” της διαφθοράς…

- ΕΠΡΕΠΕ να παιχτούν καθυστερήσεις ενός εξαμήνου περίπου μετά την τυπική λήξη του αμαρτωλού αυτού 40χρονου κύκλου – “αγώνα”, μιας και οι “παίχτες” των δύο κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στην πλήρη εξαθλίωση, κυβερνώντας εναλλάξ και συγκυβερνώντας τα τελευταία δύσκολα – για την κοινωνία και το λαό – χρόνια, κουκουλώνοντας ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου, ήθελαν να συνεχίσουν ακόμα οι ίδιοι στο τιμόνι της εξουσίας, “παίζοντας” βρώμικο παιχνίδι με τους Νόμους και το Σύνταγμα, με τη δημοκρατία και τον ίδιο το λαό, την ετυμηγορία του οποίου δε σεβάστηκαν στο τέλος του κανονικού “παιχνιδιού” στις 25 Γενάρη, κάτι που δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν, ακόμα και το 1981, όταν η “επάρατη δεξιά” – αποδεχόμενη πλήρως την ήττα της και σεβόμενη το Λαό – παρέδωσε ομαλά την εξουσία σ’ εκείνη τη μεγάλη για τότε “Αλλαγή”! Ήθελαν, λοιπόν – και πέτυχαν – καθυστερήσεις του “αγώνα”! Στις οποίες έκαναν ακόμα κι “αλλαγές”! Έμπασαν στο “παιχνίδι” – ως τελευταίο τους χαρτί – τους έμπειρους κι ανήθικους παλιότερους “παίχτες” (Μητσοτάκη, Καραμαντλή, Σημίτη, ΓΑΠ, Λαλιώτη(!!) κ.τ.λ.), “ντοπαρίστηκαν” κι από πάρα πολλούς δημάρχους, περιφερειάρχες (της διεφθαρμένης τοπικής αυτοδιοίκησης…), από “σούπερ” καλλιτέχνες κι “ανθρώπους του πνεύματος”, μπας και κερδίσουν τελικά, αλλά μάταια! Δεν υπολόγισαν – οι αφελείς – πως “διαιτητής” και της παράτασης, όπως και του κανονικού “αγώνα”, ήταν ο ίδιος ο Λαός! Ο οποίος σφύριξε και τη λήξη της “παράτασης” με μία δεύτερη – πιο βροντερή αυτή τη φορά – ετυμηγορία! Τελεία και παύλα, λοιπόν! Ο “αγώνας” τελείωσε με σκορ 2-0 υπέρ του Λαού!!!

- ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ακόμα και τώρα ν’ αγνοούν, ν’ αμφισβητούν, να μην υπολογίζουν τη διπλή λαϊκή ετυμηγορία – κάτι που δυστυχώς το κάνουν πολλοί, με συναγωνιστές μάλιστα, επίσης διεφθαρμένα ιδιωτικά κανάλια και δημοσιογράφους – θα πρέπει να θεωρηθούν και χαρακτηριστούν ως περιφρονητές των δύο συνεχόμενων εντολών του Λαού, άρα κι ως εχθροί της δημοκρατίας και λίαν επικίνδυνοι για την ομαλή πορεία προς τα μπρος τούτης της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία!! Άκου εκεί να γράφουν στα… “τέτοια” τους τη Λαϊκή Βούληση!!

- ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ είναι να τους απομονώσουμε, να τους σβήσουμε ως άχρηστους απ’ τη συνείδησή μας και ν’ αφήσουμε την Ιστορία να τους κρίνει, όπως αυτή ξέρει… Εμείς, ως Λαός, μαζί με αυτούς που δις εμπιστευτήκαμε, ας ξεκινήσουμε παρέα τη διαδρομή ενός νέου κύκλου διακυβέρνησης, εντελώς διαφορετικού, ο οποίος μόλις τώρα άρχισε, μετά τη λήξη και της “παράτασης” στις 5 Ιούλη!!

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 12699 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 01:16
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667