Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:18 πμ
 
wm small
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 15:15

Θέρμο: Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Αρχαίος Θέρμος 1897-2017» (Σ/Κ 1-2/7/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Αρχαίος Θέρμος 1897-2017» για τα 120 χρόνια ανασκαφών στη μνήμη των αρχαιολόγων Γ. Σωτηριάδη & Κ. Α. Ρωμαίου θα γίνει το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Θέρμο για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η έναρξη θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεωντου Δημαρχιακού Μεγάρου Θέρμου το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 και ώρα: 8:30 π.μ.

Η διημερίδα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Δήμου Θέρμου, της Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της LOIS PAD – ΛΟΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. και της Paper Solution A.E.
Συνεργαζόμενοι φορείς είναι οι Εμπορικός-Επαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Θέρμου “Κοσμάς ο Αιτωλός”, Εκπολιτιστικός Όμιλος Θέρμου, Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Θέρμου.

Τη διημερίδα θα πλαισιώνει φωτογραφική έκθεση με εποπτικό υλικό της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα από τις πρώτες ανασκαφές του Ιερού του Απόλλωνος Θερμίο.

pol-thermika-2017-2

 

Διαβάστηκε 1255 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.