Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 18:43

5ος Διαγωνισμός Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΠΔΕΔΕ, στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ (ΠΕΑΚ Πατρών – Κουκούλι), στις 18 Ιουνίου 2017.

“Σάς καλούμε να έρθετε για να χειροκροτήσουμε και να συμπαρασταθούμε στις αξιέπαινες προσπάθειες μαθητών και προπονητών – καθηγητών τους για την πρόκριση στον Εθνικό διαγωνισμό (Αθήνα, 1/7). Και καλώς εχόντων των πραγμάτων να εκπροσωπηθούμε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής (Κόστα Ρίκα 10-12/11/2017).”, aναφέρει η ανακοίνωση

Η συμμετοχή και μετακίνηση των ενδιαφερόμενων θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
5ου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό:
«Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

  • Regular Δημοτικού και Γυμνασίου: Προκρίνεται στον τελικό ή 1η ομάδα για κάθε κατηγορία και ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες ομάδες θα κατανεμηθούν με σειρά κατάταξης σε ένα πίνακα ανά κατηγορία, από τον οποίο θα επιλεγούν για το Δημοτικό οι καλύτερες ομάδες μέχρι να συμπληρωθούν 45 ομάδες, και για το Γυμνάσιο οι καλύτερες ομάδες μέχρι να συμπληρωθούν 30 ομάδες. Οι προκριθείσες ομάδες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 26/06/2017 στο http://wrohellas.gr/
  • Στη Regular θα ακολουθηθούν οι κανόνες της Ολυμπιάδας χωρίς διευκολύνσεις. Θα γίνουν κανονικά οι κληρώσεις όπως προβλέπονται για κάθε κατηγορία, θα γίνουν δύο αγωνιστικοί γύροι και κάθε ομάδα θα καταταχτεί με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε στην καλύτερη προσπάθεια.
  • Το ανώτερο όριο των ομάδων που θα εκπροσωπηθεί από τον περιφερειακό στον Τελικό της Αθήνας είναι μέχρι το 60% των συμμετοχών της κάθε περιφέρειας, εκτός και αν υπάρξουν κενές θέσεις. Εφόσον προκύψουν κενές θέσεις, θα πριμοδοτηθούν οι περιφέρειες με μικρό αριθμό συμμετοχών.
  • Τα ρομπότ πρέπει να είναι κατά την εκκίνηση του διαγωνισμού αποσυναρμολογημένα 100%. Στα 120 λεπτά της συναρμολόγησης τα παιδιά καλούνται να συνθέσουν το ρομπότ τους ΧΩΡΙΣ οδηγίες, φωτογραφίες και άλλα οπτικοακουστικά μέσα.
  • Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έρχονται σε επικοινωνία σε οποιαδήποτε μορφή με τον προπονητή της ομάδας. Μόνο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος επιτρέπεται να βρεθούν εκτός αγωνιστικού χώρου με τον προπονητή και να δοθούν οδηγίες και σχετική βοήθεια.
  • Συνολικά θα υπάρχουν 2 πίστες με διαστάσεις 2,40μ x 1,20μ και τρεις μουσαμάδες με τις αντίστοιχες προκλήσεις.
  • Για τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των μαθητών απαιτείται υπογραφή και δήλωση από τον κηδεμόνα. Η μετακίνηση των μαθητών από και προς το χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού πραγματοποιείται με την ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους.
  • Σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθεί Έπαινος Συμμετοχής για την προσπάθεια τους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της πρόκρισης.

Πρόγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΠΔΕ

Ώρα  Δραστηριότητα Λεπτά
09:00-09:30 Εγγραφή – Τοποθέτηση ομάδων 30’
09:30-10:00 Χαιρετισμοί (εκπρόσωποι: ΠΔΕΔΕ, Επιστ. Επιτροπής WRO Hellas) 30’
10:00-12:00 Κατασκευή – προγραμματισμός – προπόνηση ομάδων (δοκιμές) 120’
12:00-12:45 1ος Διαγωνιστικός γύρος 45’
12:45-13:15 Ελαφρύ γεύμα ομάδων 30’
13:15-13:45 2ος Γύρος: Κατασκευή – Έλεγχος – Δοκιμές 30’
13:45-14:30 2ος Διαγωνιστικός γύρος 45’
14:30-15:00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Τελετή λήξης

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί βάσει της συμμετοχής των ομάδων. Σε περίπτωση καθυστέρησης κάποιας ομάδας δεν υπάρχει ακύρωση.

Διαβάστηκε 1082 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.