Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:42 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 18:08

Mε επιτυχία η θεατρική παράσταση του Δημοτικού Σχολείου Κεφαλοβρύσου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

 «Ένας γάμος από τα παλιά… στην τηλεόραση»

Με μεγάλη επιτυχία τα νήπια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Ένας γάμος από τα παλιά… στην τηλεόραση» την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στις 8:30 μ.μ.

Οι μαθητές των ανώτερων τάξεων παρουσίασαν θεατρικό για την τηλεόραση, τις αρνητικές προεκτάσεις της και το πώς έχει επηρεάσει τη ζωή μας. Οι μαθητές των κατώτερων τάξεων παρουσίασαν θεατρικό για τον παραδοσιακό γάμο. Η παράσταση αναφερόταν στον τρόπο που γινόταν οι γάμοι στα παλιά τα χρόνια(συνάντηση στη βρύση, προξενιό, προίκα, ξύρισμα γαμπρού, θρησκευτικός γάμος, στέφανα, τραπέζι, γλέντι, κ.α.)

Μια πολύ καλοδουλεμένη παράσταση. Άριστος συνδυασμός των θεατρικών, απίστευτες και εξαιρετικές ερμηνείες από τα παιδιά, ευρηματικότητα στη σκηνοθεσία και ένα πολύ καλό κείμενο. Πιστή αντιγραφή της διαδικασίας του γάμου, όπως αυτή παρουσιάζεται πλέον μόνο στην τηλεόραση.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ.Ιουλία Παναγιωτοπούλου ευχαρίστησε τα παιδιά, τη Νηπιαγωγό και τους δασκάλους του Σχολείου για την πολύ όμορφη παράσταση για την οποία διέθεσαν πολύ χρόνο και κόπο, ώστε να είναι επιτυχημένη και ολοκληρωμένη, αλλά και για την όμορφη βραδιά που πρόσφεραν στους κατοίκους του χωριού.

Η τοπική κοινότητα του Κεφαλοβρύσου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σχολείου και ενθουσιάστηκε από την επιτυχία της εκδήλωσης. Αγκάλιασε την όλη προσπάθεια και εκφράστηκε ευμενώς για τη νέα δυναμική που αποκτά το Σχολείο της.

Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ψιλογιάννης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας κ.Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ο Σχολικός Σύμβουλος της σχολικής περιφέρειας Μεσολογγίου κ. Γεώργιος Σωτηρακόπουλος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Θεόδωρος Τσιλίκας και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογος Γονέων στη συνέχεια είχε ετοιμάσει πλούσιο γεύμα για τους προσκεκλημένους, εφάμιλο του γαμήλιου τραπεζιού.

parastasi-dimotiko-kefalovrisou (2)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1403 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.