Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:19 πμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 23:47

Τελετή λήξης σχολικής χρονιάς στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια σχολική χρονιά έφθασε στο τέλος της. Το 8ο Δημοτικό γιόρτασε το γεγονός με μια ευχάριστη και εντυπωσιακή σχολική γιορτή, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκαν κάποιες εκδηλώσεις. Για τις εκδηλώσεις αυτές μίλησαν στην Χρύσα Σπαή για το AgrinioBestOf.gr οι: Κος Σταμπέλος Γιάννης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η Κα Κασσάρα Ντίνα, υπεύθυνη για το Θεατρικό, η Κα Καλλίτσα Τσιρογιάννη, Διευθύντρια του Σχολείου.

8o dim sxol giorti 2017 005

8o dim sxol giorti 2017 020

Ο κος Σταμπέλος Γιάννης δήλωσε : «Για μία ακόμη χρονιά ο Σύλλογος του 8ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με την Δ/νση του Σχολείου διοργάνωσε την τελετή λήξης των μαθημάτων για το τρέχον έτος. Ετοιμάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικό, τραγούδια και χορούς από τους μικρούς μας μαθητές, φέραμε ταχυδακτυλουργό και κλόουν για να παίξει με τα παιδιά και κάναμε κλήρωση ενός ποδηλάτου. Μετά ακολούθησε πλούσιος μπουφές για τους καλεσμένους, προσφορά του συλλόγου μας.»

8o dim sxol giorti 2017 047

Η Κα Κασσάρα Ντίνα δήλωσε: « Ανεβάσαμε το Θεατρικό που είχε σαν τίτλο «Ο κύκλος του νερού και η περπερούνα» από τους μαθητές της πρώτης τάξης. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης μέσα στο σχολικό έτος, τρέξαμε δύο προγράμματα. Ένα από αυτά ήταν και «Το νερό πηγή ζωής» ψάξαμε βρήκαμε πληροφορίες για τρόπους εξοικονόμησης του νερού, επισκεφθήκαμε το φράγμα του Καστρακίου, επισκευάσαμε Νερόμυλο, κάναμε πειράματα μέσα στην τάξη, παίξαμε με αινίγματα, με τις λέξεις. Φτιάξαμε και τελετή λήξης με το ανάλογο τραγούδι «Ο κύκλος του νερού». Μιλάμε για το αντάμωμα στην βρύση που γινόταν τα παλιά χρόνια. Στο τέλος κλείσαμε την γιορτή με το τραγούδι «Ένα νερό κυρά βεγγελιώ, από πούθε κατεβαίνει και ποιός τάχα το ρυπαίνει» εδώ περνάει το μήνυμα να μην μολύνουμε το νερό και να έχουμε συνεπή διαχείρηση. Το άλλο θεατρικό με την περπερούνα, είναι ένα παλιό έθιμο επίκλησης για την βροχή σε εποχές ξηρασίας»

8o dim sxol giorti 2017 016

Η κα Καλλίτσα Τσιρογιάννη μας δήλωσε: «Με την αποχαιρετιστήρια αυτή εκδήλωση κλείνει μια χρονιά γεμάτη από χρήσιμες και όμορφες εμπειρίες. Ευχαριστώ από μέρους μου όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής συνεργασίας όπως τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τον σύλλογο γονέων και τα παιδιά. Αποχαιρέτισα την έκτη τάξη νοιώθωντας ότι φεύγει ένα κομμάτι δικό μας. Ελπιζοντας ότι στην επόμενη βαθμίδα θα διατηρήσουν τις αρχές και τις αξίες που τους εμπνεύσαμε. Με την σημερινή γιορτή η πρώτη τάξη μας παρουσίασε μια νότα στο καλοκαίρι, ένα περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα για τον κύκλο του νερού, ευαισθητοποιώντας μας όλους στην πολυτιμότητα του αγαθού αυτού και στην ορθή χρήση του. Οι μαθητές του σχολείου μας μας παρουσίασαν στο τέλος παραδοσιακούς χωρούς. Και όλοι μαζί συνέχισαν το γλέντι με πολλούς καλεσμένους μας.»

8o dim sxol giorti 2017 026

8o dim sxol giorti 2017 040

8o dim sxol giorti 2017 059

8o dim sxol giorti 2017 060

8o dim sxol giorti 2017 069

8o dim sxol giorti 2017 022

Διαβάστηκε 10785 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 01:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033