Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:10 πμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 22:17

Παιδική παράσταση: “Πόδι, χέρι, κεφάλι… όλα δικά μου” στο Μικρό Θέατρο Αγρινίου (Παρ 16/6/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόκειται για μια devised δράση που στοχεύει στο να χτίσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών για το σώμα τους και να τα αφυπνίσει για τους κινδύνους των αγνώστων και γνωστών που υπάρχουν στο περιβάλλον τους.

Η αφορμή είναι οι ήρωες παραμυθιών που παγιδεύτηκαν από ξένους όπως ο Χάνσελ και η Γκρέτελ που θαμπώθηκαν από το σπίτι με τα γλυκά και έπεσαν στα χέρια της κακιάς μάγισσας. Όπως η χιονάτη με το μήλο της κακιάς μάγισσας, ο Πινόκιο που παρασύρθηκε από τους κλέφτες, η κοκκινοσκουφίτσα με τον κακό λύκο. Πώς από τους ήρωες που δεν είπαν όχι και βρέθηκαν σε άσχημη θέση, φτάνουμε στους σούπερ ήρωες (τα ίδια τα παιδιά) που καταφέρνουν να πουν όχι και να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Πόσο κοντά επιτρέπω σε κάποιον να με πλησιάσει, τί σημαίνει προσωπικός χώρος ,τί συμβαίνει με τα αγγίγματα των άλλων στο σώμα μου; Υπάρχει καλό και κακό άγγιγμα;Ποια είναι τα καλά και ποια τα κακά μυστικά;Το σώμα μου ανήκει μόνο σε μένα. Μπορώ να πω όχι όταν δεν θέλω να με αγγίζουν; Σε ποιούς; Μόνο στους ξένους ή και σε αυτούς που γνωρίζω; Κι αν η θεία μου θέλει να μου δώσει ένα ρουφηχτό φιλί εγώ μπορώ να πω όχι ή ντρέπομαι και καλύτερα να μην τη στενοχωρήσω; Μιλάω σε αγνώστους; Πάω μαζί τους βόλτα;

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ 8 – 11 ΕΤΩΝ.

Σύλληψη – σκηνοθεσία – καθοδήγηση: Κατερίνα Καραδήμα
Επιμέλεια κοστουμιών: Λίλη Κυριλή

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
Παρασκευή 16 Ιουνίου
ΏΡΑ: 19:00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα δίνονται στο ταμείο του θεάτρου 1 ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΚΕΝΤΡΟΥ 26 ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΗΛ.2641046619

Διαβάστηκε 1622 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.