Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 16:45

"Μήδεια" του Μποστ απο την Θεατρική ομάδα Καλυβίων (Σαβ 17/6/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η παράσταση “Μήδεια” του Μποστ, θα παρουσιασθεί από την Θεατρική Ομάδα Καλυβίων το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 9:30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Καλυβίων και πραγματοποιείται με σκοπό την ενίσχυση της Στέγης Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου.

Η παράσταση ανεβαίνει  σε σκηνοθεσία της Μαρίνας Καραφά και γίνεται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Στον κόσμο της "Μήδειας" του Μποστ, στην ξεκαρδιστική αυτή παραφωνία της ομώνυμης αρχαίας τραγωδίας, παρελαύνουν οι ήρωες σαν καρικατούρες. Οι βασικότερες δραματικές τεχνικές της παρωδίας είναι η διαστρεβλωμένη και ανορθόδοξη γλώσσα, η υπερβολή του πάθους, η χρήση ιστορικών, μυθολογικών και φαντασιακών προσώπων. Στην περίπτωση του Μποστ, προστίθεται ο σουρεαλισμός αλλά και η ασυνέχεια μεταξύ παραθέματος και πηγής. Η "Μήδεια" του Ευριπίδη είναι η πηγή και η "Μήδεια" του Μποστ το παράθεμα.

Με τον χαρακτηριστικό δεκαπεντασύλλαβο, ο Μποστ παίζει με τις λέξεις και δημιουργεί ένα πανδαιμόνιο διασκέδασης, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Γιατί "Μήδεια" του Μποστ ξανά;

Επειδή δεν μπορούμε να ζούμε μέσα σε τέλματα. Επειδή απεχθανόμαστε την ανοησία. Επειδή δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Επειδή σεβόμαστε το κοινό μας. Επειδή η προστυχιά στη ζωή μας έχει παραγίνει. Μας έχουν πνίξει οι «δήθεν», οι συμφεροντολόγοι, η υποκρισία, ο καθωσπρεπισμός. Επειδή η μποστική "Μήδεια" είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Επειδή αγαπάμε αυτό το έργο. Επειδή αγαπάμε το θέατρο.

Μαρίνα Καραφά

Διαβάστηκε 1252 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.