Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 10:43

Αποχαιρετισμός στη δασκάλα…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο μεγάλος δάσκαλος Πεσταλότσι έλεγε: 
Ολόκληρη η εκπαίδευση δεν αξίζει μια πεντάρα, αν κάνει το παιδί να χάσει το θάρρος και το κέφι του».
  Έλεγε ακόμα: -«το γέλιο είναι δώρο του Θεού. Αφήστε το παιδί να γελά. Κάνετέ το  χαρούμενο!»
       Ο Πεσταλότσι χαρακτηριζόταν για τη μεγάλη αγάπη του προς τα παιδιά. Η στάση του μας διδάσκει ότι για να είναι κάποιος σπουδαίος δάσκαλος, δεν αρκεί μόνο η γνώση, αλλά χρειάζεται αγάπη, κατανόηση και διάθεση να προσφέρει γνώση και χαρά στους μαθητές. Να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και να σκύψει με  ειλικρινές ενδιαφέρον στα προβλήματά τους…
 

 

 
ΦΩΤΟ: Μια Ομαδική φωτογραφία κυρία!
       Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης υπηρεσίας  μου ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσπάθησα και προσπαθώ να συμπεριφέρομαι σύμφωνα με αυτά που δίδαξε ο μεγάλος δάσκαλος: -Να δουλεύω με όλες μου τις δυνάμεις  για να διδάξω, να καθοδηγήσω, να διαπλάσω παιδικές ψυχές. Να δώσω γνώσεις και συγχρόνως να ομορφαίνω τις σχολικές μέρες των μαθητών μου…...
 

    Δύσκολο και κουραστικό το έργο του δασκάλου. Γοητευτικό και ωραίο συνάμα! «Σμιλεύουμε» ψυχές… Νιώθω χαρά και ικανοποίηση ως δασκάλα, κάθε φορά που βλέπω ότι ο κόπος μου δικαιώνεται. Οι μαθητές μου, ακόμα και αυτοί που χαρακτηρίζονται ως «αδύνατοι» ή «ζωηροί», με αποχαιρετούν  στο τέλος της σχολικής χρονιάς με λόγια εκτίμησης και αγάπης…
      Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που γεύομαι «το νέκταρ» της υπέροχης σχέσης δασκάλου- μαθητή. Αυτή η ωραία σχέση μου δίνει δύναμη να αγωνίζομαι και να προσφέρω αδιάκοπα παρά τις αντίξοες  συνθήκες πολλές φορές…
 
      Αποφάσισα να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές με αφορμή τις τελευταίες ώρες της σχολικής χρονιάς και τον φετινό αποχαιρετισμό με τους μαθητές μου. Ο αποχαιρετισμός με τους μαθητές που αποφοιτούν από το Γυμνάσιο είχε ιδιαίτερη συγκίνηση: Είχα Ιστορία τελευταίο μάθημα στη Γ Τάξη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου, όπου υπηρετώ. Τα παιδιά μου ζήτησαν ευγενικά να μην κάνουμε μάθημα αλλά να συζητήσουμε. Δέχτηκα. 
 
    Μια μαθήτρια, η Εβελίνα Μουσακιάν πήρε άδεια να σηκωθεί στον πίνακα. Σηκώθηκε και έγραψε τη λέξη: Ιστορία.
 
 
       «Η Ιστορία, συνέχισε είναι σαν κρεμμύδι. Σε κάποιους αρέσει. Σε πολλούς δεν αρέσει. Κάποιες φορές η Ιστορία γίνεται σαν κρέμα. Και πάλι σε άλλους αρέσει σε άλλους δεν αρέσει. Η Ιστορία με την κ. Αγγέλη γίνεται ένα υπέροχο cup cake. Ε, αυτό αρέσει σε όλους»! 
ΦΩΤΟ: Εβελίνα. «Ένα υπέροχο cup cake η Ιστορία!» (νομίζω ότι η μαθήτρια θα γίνει ωραία αφηγήτρια ή παραμυθού!)
       Να σημειώσω ότι η Εβελίνα έχει υπέροχη αφήγηση. Μετά από το  σύντομο «παραμύθι» της και τα άλλα παιδιά ήθελαν να πάρουν το λόγο. Μερικά κιόλας μιλούσαν αυθόρμητα για τη διετή συνεργασία μας… Τότε τα προέτρεψα, αν ήθελαν, να μου γράψουν σε μια σελίδα τα θετικά και τα αρνητικά της συνεργασίας μας. Ανταποκρίθηκαν  αμέσως όλα.
       Πήρα τα γράμματά τους. Θα τα διάβαζα στο σπίτι… Πραγματικά τα διάβασα όλα. Ήταν αποχαιρετισμός και αξιολόγηση μαζί.
Ενδεικτικά παραθέτω  τα παρακάτω:
    Κυρία Αγγέλη, μέσα από αυτό το σύντομο γράμμα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε αυτά τα δύο χρόνια, καθώς και να σας εκφράσω ορισμένες αναμνήσεις μου από το μάθημά  σας, τις οποίες θα χαρακτήριζα μοναδικές.
      Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας πω με βαθύτατη αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια ότι ήσασταν από τις πιο αγαπημένες μου καθηγήτριες σ’ αυτά τα τρία χρόνια στο Γυμνάσιο. Δεν είναι το γεγονός ότι  είστε ιδιαίτερα μορφωμένη και καλλιεργημένη, με διακρίσεις και τα σχετικά, είναι ότι είστε και  ωραίος άνθρωπος πέρα από το «καθηγητηλίκι»!
     Θυμάμαι στιγμές που «θυσιάσατε» κάποιες διδακτικές ώρες για να συζητήσετε μαζί μας σοβαρά θέματα που μας απασχολούσαν και να μας συμπαρασταθείτε σε δύσκολες στιγμές. Επίσης, πώς μπορώ να ξεχάσω τις αξέχαστες ατάκες που πετάγατε στην ώρα του μαθήματος, οι οποίες μας έκαναν να καταλάβουμε ότι και οι καθηγητές μπορούν να πουν πικάντικες εκφράσεις, οι οποίες βρίσκονται πάντα μέσα στα πλαίσια του μαθήματος. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και δεν θέλω να τραβήξω πολύ το μονόλογό μου, σας ευχαριστώ για όλα και εύχομαι να σας τύχει ξανά τμήμα όπως το Γ2, όπως μας λέγατε!
 
Υ.Γ. 1. Η εργασία: « Αγρίνιο. Μια πόλη για να επισκεφτείς», ήταν το αποκορύφωμα της συνεργασίας μας και πιστεύω ότι μετά από προσπάθεια και Oμαδική συνεργασία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία!
2. Μην κόψετε τις χαρακτηριστικές ατάκες σας!
Με εκτίμηση
Ο μαθητής σας
Μάριος Μαργαρίτης,Γ2
 
*************
Αγαπημένη, Μοναδική, Μία και Ανεπανάληπτη, κ. Μαρία Αγγέλη
      Φτάσαμε στο τέλος ενός  Μοναδικού ταξιδιού που κράτησε δυο χρόνια μαζί σας. Και τα δυο χρόνια ήταν γεμάτα αγάπη και δημιουργία μαζί σας.
Μαζί σας μάθαμε για το Αγρίνιο, τον τόπο που γεννηθήκαμε.    Μας πήγατε παντού, σε κάθε γωνιά. Στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Αρχαίο Θέατρο, στο Γήπεδο του Παναιτωλικού.
    Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημιουργία μιας φοβερής ιδέας στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Να φκιάξουμε ένα βίντεο για την πόλη μας.
     Μάθαμε να συνεργαζόμαστε όλη η Ομάδα. Και τελικά οι κόποι μας ανταμείβονται. Αν αναλογιστούμε τις πάνω από 2000 προβολές του βίντεό μας σε λίγες μέρες, καθώς τα πολυάριθμα συγχαρητήρια που πήραμε. Όλα ήταν υπέροχα. Όλα ήταν μαγευτικά. Θα είστε η Kαθηγήτρια που θα έχω πάντα στην καρδιά μου, γιατί ποτέ δεν αρκεστήκατε στους τέσσερις τοίχους της αίθουσας. Ποτέ δε μείνατε σε αυτό που έγραφαν τα βιβλία! Πάντα υπήρχε η δική σας ευχάριστη νότα και ο δικός σας Μοναδικός τρόπος που έκαναν το μάθημα να ξεχωρίζει!!!
Νομίζω πως ναι,  τα είπα όλα και τώρα πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν πρόκειται να σας ξεχάσω ποτέ!!!


Η μαθήτριά σας
Πασιά Ελένη

Υ.Γ. Είστε η πιο καλοντυμένη καθηγήτρια σε όλο το σχολείο!!!


******************

Πολυαγαπημένη  κυρία Αγγέλη
     Άλλη μια υπέροχη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά γεμάτη όμορφες στιγμές. Στιγμές χαράς, δημιουργίας, γνώσης και γέλιου. Δεν θα σας κουράσω λέγοντας για το πόσο απολαυστικό ήταν το μάθημά σας, γιατί είμαι σίγουρος ότι τα έχετε ξανακούσει πολλές φορές.
    Θέλω να σας ευχαριστήσω για το χαμόγελο, τη θετική ενέργεια και την αγάπη που μας δείξατε. Είστε μια εξαιρετική καθηγήτρια!. Συγχαρητήρια για το ανοιχτό μυαλό που έχετε και για το έργο σας!
  Μακάρι και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σας να παραδειγματιστούν από εσάς!
   Σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε ένα τρομερό καλοκαίρι και μακάρι η ζωή να σας χαρίσει απλόχερα ότι επιθυμείτε, ως αντάλλαγμα αυτής της υπέροχης χρονιάς.
Με θαυμασμό στην ωραιότερη καθηγήτρια του σχολείου

Παναγιώτης Ματσούκας, Γ2
 
**************************

Αγαπητή κυρία Αγγέλη
      Τα λόγια για εσάς είναι περιττά. Συνεργαζόμενη μαζί σας 2 χρόνια, έχω καταλάβει τι άνθρωπος είστε. Καταρχήν, έχετε ένα πολύ καλό χαρακτήρα. Έχετε άψογη συμπεριφορά και είστε  όμορφη. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που μας διδάσκετε το μάθημα μας, την Ιστορία. Το αναλύετε ώστε να το καταλαβαίνουμε και να μην είναι τόσο δύσκολο να το αφομοιώσουμε. Επίσης, μερικές φορές μας χαρακτηρίζετε τα πρόσωπα ή τα γεγονότα με τέτοιο τρόπο ώστε να τα θυμόμαστε πιο εύκολα.
    Όσο για το ντύσιμό σας είστε άψογη. Οι μακριές φούστες που φοράτε, τα εμπριμέ μπλουζάκια, τις εντυπωσιακές τσάντες σας, πραγματικά δεν έχω λόγια!
      Το χαμόγελο όταν μπαίνετε στο σχολείο, χαιρετώντας μας ακόμα και σε απόσταση, η κορμοστασιά σας, το περπάτημα σας, είναι Μοναδικά. Όσο σκέφτομαι ότι από του χρόνου δε θα σας έχουμε, στεναχωριέμαι πολύ, διότι άλλη σαν εσάς δεν θα βρούμε. Όλα αυτά που σας λέω είναι Αλήθεια. Και δεν σας τα λέω απλά για να σας ανεβάσω ψυχολογικά. Εγώ η  Φαίδρα θα έρχομαι να σας βλέπω του χρόνου, καθώς η μεσαία μου αδελφή θα πηγαίνει πρώτη γυμνασίου.
    Με λίγα λόγια αυτά θα ήθελα να σας πω. Θα μου λείψετε πολύ. Να προσέχετε και να είστε σίγουρη ότι δεν θα σας ξεχάσω ΠΟΤΕ. Να ξέρετε επίσης, ότι είστε μια πολυαγαπημένη καθηγήτρια και ότι σας αγαπάω πολύ.
    Τέλος, πιστεύω ότι  και σεις έχετε πάρει από μένα μια γενική άποψη και μπορείτε να με κρίνετε σαν παιδί.

Με πολλή αγάπη
Η μαθήτριά σας
Φαίδρα Παύλου, Γ2


***************
Αγαπητή μου κυρία,
      Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργαστήκαμε 2 χρόνια μαζί σας. Είστε μια από τις καλύτερες καθηγήτριες που είχα στο Γυμνάσιο. Καλή, όμορφη και με χιούμορ. Αυτά τα 2 χρόνια κάναμε μαζί σας Αρχαία και Ιστορία. Ήταν φανταστικά και πέρασα πολύ όμορφα μαζί σας. Μαζί σας κάναμε το ωραιότερο μάθημα που θα μπορούσε να κάνει κανένας. Κάναμε μάθημα, βλέπαμε βίντεο ιστορίας, κάναμε χιούμορ, τα πάντα με γέλιο.
     Εγώ τώρα που θα φύγω για Λύκειο, αυτά θα θυμάμαι και στο Λύκειο. Μακάρι η καθηγήτρια που θα έχω στην ιστορία να έχει τα ίδια προσόντα: όμορφη, καλή, με χιούμορ.
     Εμένα κυρία θα μου λείψετε πάρα πολύ. Και σας αγαπάω πάρα πολύ. Τόσα χρόνια μαζί σας πήρα πάρα πολλές εμπειρίες. Και χάρηκα πάρα πολύ που σας γνώρισα κυρία.

Υ.Γ. Μπορεί να μην διάβαζα πολύ πέρσι, ούτε φέτος, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει που σας είχα καθηγήτρια και σας γνώρισα κυρία.

Φιλιά στην αγαπημένη μου κυρία 
Βασούλα Νταλαγιώργου


*********************
ΦΩΤΟ: Κοπή πίτας Γενάρης 2017

**********************
Αγαπητή κυρία Αγγέλη
      Είμαι χαρούμενη που η συνεργασία μας αυτά τα 2 χρόνια ήταν εξαιρετική. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Με λύπη πρέπει να αφήσουμε αυτό το σχολείο που ήμασταν εδώ 3 ολόκληρα χρόνια. Αλλά και εσάς που 2 χρόνια κάναμε μαζί σας μάθημα. Έχω να πω πως όταν είχαμε μαζί σας μάθημα όλοι λέγαμε πως ήταν ωραία! Γιατί θα κάνουμε μάθημα, θα δούμε βίντεο, θα πούμε αστεία. Αυτά θα θυμόμαστε από σας. Το  μάθημα, τα γέλια, τις χαρές. Δεν θα σας ξεχάσουμε γιατί ήσασταν μία από τις καλύτερες καθηγήτριες. Το μάθημά σας ήταν τέλειο!      Κυρία χάρηκα που είχαμε και γνωρίσαμε μια καθηγήτρια Διαμάντι και Στυλάρα. Fashion icon.    


Εύη Σκανδάλου

Υ.Γ. Μπορεί να μην διάβαζα ιστορία και πολύ πέρσι με άλλη καθηγήτρια, αλλά  εσείς κάνατε ωραίο μάθημα που με κάνατε να κάτσω να διαβάσω! 


**************************
Αγαπητή Κυρία Αγγέλη,
     Ό,τι και να πω για εσάς πραγματικά θα είναι λίγο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την άψογη συνεργασία με εμάς τα παιδιά εδώ και δύο χρόνια. Ακόμα θυμάμαι τις  πολλές γνώσεις και τις άφθονες στιγμές γέλιου εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας. Όλες οι αναμνήσεις μας έχουν αποτυπωθεί σε αρκετές φωτογραφίες, καθώς είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι φωτογράφος της Πολιτιστικής Ομάδας μας, που χωρίς εσάς και τη θέλησή σας να συνεργαστούμε όλα τα παιδιά δεν θα γινόταν τίποτα.
     Πάντα κομψή και «ωραιοτάτη», όπως λέει  και ο Παναγιώτης. Το μάθημα της Ιστορίας είχατε ένα δικό σας τρόπο να μας το διδάσκετε χωρίς να γίνεται καθόλου βαρετό, αλλά σε αντίθεση ήταν πολύ ενδιαφέρον!
     ΠΟΤΕ μην διστάσετε να μου στείλετε  email ή να με πάρετε τηλέφωνο όποτε με χρειαστείτε για οτιδήποτε.
    Εάν σκεφτώ ένα τραγούδι για να σας θυμάμαι αυτό θα είναι το PHOTOGRAPH.Πραγματικά δεν θα βρεθεί άλλη καθηγήτρια σαν εσάς. Και πραγματικά όλα αυτά τα λόγια τα πιστεύω και τα λέω. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι, γιατί σας αξίζει!
 Κυρία, να μας θυμάστε και μην μας  ξεχάσετε… 


Με  πολλή εκτίμηση
Μιχάλης Μπεκιάρης, ο φωτογράφος της Ομάδας

Υ.Γ. Θα σας θυμόμαστε πάντα όλα τα παιδιά ως την καλύτερη καθηγήτρια που είχαμε στη ζωή μας!
Σας ευχαριστούμε! 


********************
ΦΩΤΟ: και   μια «σέλφι» με το φωτογράφο της ΟΜΑΔΑΣ!
******************
Αγαπητή κυρία Αγγέλη
    Πέρασε και αυτή η χρονιά όπως και οι υπόλοιπες με πολύ μεράκι και αφοσίωση στο μάθημα.
    Ευχαριστούμε για όλα! Ευχαριστούμε για τις γνώσεις που μας μεταφέρατε με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστούμε για την ανθρωπιά που μας μάθατε να έχουμε.
    Ευχαριστούμε για το χαμόγελό σας και την υπομονή σας προς εμάς. Γιατί για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν ήμασταν και τα πιο ήρεμα και σωστά παιδιά που πέρασαν ποτέ από σας!
    Είστε από τις πιο σωστές καθηγήτριες! Και αυτό δεν το αναφέρω ούτε για να σας «γλύψω» όπως λένε, αλλά γιατί είναι η Αλήθεια!
   Σας ευχαριστούμε που «σπάγατε»  τον πάγο όταν εμείς δεν είχαμε όρεξη για μάθημα. 
    Ευχαριστούμε και για την διασκέδαση που μας προσφέρατε με το χιούμορ και που μας κάνατε να φύγουμε λίγο από τον κόσμο αυτού του σχολείου.
  Ευχαριστούμε που ήσασταν δίπλα μας και μας βοηθούσατε πολύ για να περάσουμε την τάξη.
   Είστε από τις ελάχιστες καθηγήτριες που ξέρω, που δεν είναι από αυτές που θέλουν μόνο την ύλη τους. Εσείς έχετε όρεξη για πραγματική Γνώση. Και αυτό είναι μια σπουδαία αρετή!!!
   Ευχαριστούμε για όλα και καλό καλοκαίρι. Και καλή συνέχεια εδώ πέρα!

Βάσια  Ντέμου, Γ4 (Το τμήμα  της είχε πολλούς αδύνατους
και ζωηρούς μαθητές»…)


*************************
  Από το γράμμα της Γεωργίας Σεφεριάδη, που της αρέσει η μουσική και τα λουλούδια,  για λόγους οικονομίας θα αντιγράψω  μόνο το υστερόγραφο:
«Αυτό είναι για σας Kυρία
Όσο όμορφη είναι η φύση
Άλλο τόσο είσαι και συ
Σαν γλυκό τριαντάφυλλο
Που ανθίζει αυτή τη στιγμή»
********************
Θα  παραθέσω στη συνέχεια  και  ενδεικτικά γράμματα μαθητών της Β τάξης:
ΦΩΤΟ: Επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου σε έκθεση Φωτογραφίας…


**********************
Αγαπημένη μου κυρία,
      Τελευταία μέρα στην τάξη μαζί σας, αποφάσισα να σας γράψω αυτό το γράμμα όπου σας εκφράζω όλα μου τα συναισθήματα που νοιώθω για εσάς. Αυτά που νοιώθω δεν μπορούν  να αποτυπωθούν στο χαρτί γιατί είναι καλά χαραγμένα στα βάθη της καρδιάς μου. Από την πρώτη στιγμή που σας είδα όταν πήγαινα στην πρώτη γυμνασίου ομολογώ ότι με εντυπωσιάσατε θετικά! Πάντα με ένα πλατύ χαμόγελο! Ομολογώ ότι μου φκιάχνατε τη μέρα μου. Ακόμα να σας αναφέρω ότι δεν υπήρχε μέρα που να μην αναφέρω στους γονείς μου και στους φίλους μου το όνομά σας. Και αυτό γιατί με κάνατε να αισθάνομαι ευχάριστα. Κυρία, θέλω πολύ να σας έχω και του χρόνου. Πάντως και να μην σας έχω θέλω να ξέρετε ότι δεν θα χάσω ποτέ επικοινωνία μαζί σας. Πάντα θα ρωτάω για εσάς και πάντα θα σας τηλεφωνώ να δω τι κάνετε!
      Τέλος θέλω να ξέρετε ότι στην καρδιά μου έχω ελάχιστους ανθρώπους και ανάμεσά τους την κυρίαρχη θέση έχετε εσείς.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες στιγμές που μου χαρίσατε!

Με ανεκτίμητη αγάπη
Μαρία  Μπαλαμάτση, Β1
 
*************************
ΦΩΤΟ: Όταν η αίθουσα μυρίζει ναφθαλίνη, το προαύλιο μετατρέπεται σε μια Ανοιχτή αίθουσα! Μοναδική εμπειρία, όπως είπαν τα παιδιά…


*****************




       Θα κλείσω με τις φράσεις που αρκετές φορές επανέλαβε στην τάξη ο μαθητής Γιώργος Καρατσώρης Β2. Σε συζήτηση  στη Νεοελληνική Γλώσσα για το ρόλο του δασκάλου γύρισε και μου έδειξε ένα χαρτόνι που είχαμε στον τοίχο της αίθουσας  με το απόφθεγμα: -«Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει…»
-Κυρία, αυτός ο δάσκαλος είστε εσείς! 
     
         Μας εμπνέετε! Κυρία, εγώ γράφω ποιήματα και αφηγήματα. Δημιουργική γραφή και παραγωγή λόγου που μας μάθατε εσείς. Και χαίρομαι όταν μερικά τα δημοσιεύετε κιόλας, όπως το «Χρονικό του καπνού»! Και η αδελφή μου, η Αγγελική που την είχατε μαθήτρια σας θυμάται και σας αγαπάει!

Αυτός ήταν  ο αποχαιρετισμός και η αυθόρμητη αξιολόγηση των μαθητών μου. 
     Δε γνωρίζω πώς θα με έκριναν οι ειδικοί αξιολογητές… Προς το παρόν νοιώθω  ικανοποίηση που οι  μικροί «αξιολογητές»  έχουν τα δικά τους  κριτήρια… Και κυρίως  με αποχαιρετούν με ζωγραφιές και  χαμόγελα! 

Σημείωση: Τα γράμματα που δημοσιεύονται, όπως καταλαβαίνετε,  είναι γραμμένα από πολύ καλούς, μέτριους, αδύνατους και πολύ αδύνατους  μαθητές. Στο σπίτι μου κρατάω  γράμματα, κάρτες, φωτογραφίες, μπιζού, οτιδήποτε μου χαρίζουν οι μαθητές και μαθήτριές μου. Στην καρδιά μου κρατάω  την αγάπη και την αισιοδοξία των παιδιών μας! Νιώθω ευλογημένη  που αντλώ δύναμη και χαρά από τα νιάτα και την ομορφιά τους!


ΦΩΤΟ: Γ2,   «Στα ίχνη της Γραφής». Μια  γνωριμία με τα εργαλεία της μουσειοσκευής…

ΦΩΤΟ: «Κυρία, σας χαρίζω ένα μπρελόκ για το κλειδί της αίθουσας!» Γιώργος Χριστοδουλόπουλος.


 
Διαβάστηκε 64784 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 10:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.