Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:42 πμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 09:07

Τίμησαν τη Ζωή Τηγανούρια στη Θάσο [pics+video]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τίμησαν τη Ζωή Τηγανούρια στη Θάσο

[ Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση εδώ ]

Τη Τρίτη 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου, εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και της συνθέτιδος & βιρτουόζου του ακορντεόν Ζωής Τηγανούρια.


Όμορφα γελαστά παιδιά μαζί με τους γονείς τους κατέκλεισαν από νωρίς το πρωί το χώρο της εκδήλωσης για τις προετοιμασίες.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου με τη συνοδεία δασκάλων και οργανοπαικτών, παρουσίασαν μουσικο-θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε ποιήματα του βραβευμένου με νόμπελ ποιητή.


Στο δεύτερο μέρος, η διευθύντρια του σχολείου κα Μαρία Παπαλαζάρου απένειμε τιμητική διάκριση στη Ζωή Τηγανούρια εκ μέρους των μαθητών/τριων, εκπαιδευτικών, Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, παρουσία του Δημάρχου Θάσου κου Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ κι άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων του νησιού.


Η συνθέτης & δεξιοτέχνης του ακορντεόν από την Σαμοθράκη, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε για την εκδήλωση προς τιμήν της και αφιέρωσε τη τιμητική πλακέτα στα παιδιά όλου του πλανήτη λέγοντας χαρακτηριστικά πως "τα παιδιά είναι το χαμόγελο του Θεού στην ανθρωπότητα".


Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές μαζί με τη Ζωή τραγούδησαν καταχειροκροτούμενοι παιδικές μελωδίες της, όπου τους στίχους έχουν γράψει επίσης μαθητές Δημοτικών Σχολείων (!) και μιλούν για τη φιλία και το bullying, καθώς και μια μελωδία από παραμύθι.
Ακούστηκαν σε σύνθεση Ζωής Τηγανούρια "Ο ύμνος της φιλίας" των Ε' & ΣΤ' τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ορεστιάδας και το "Αταξία στις Αξίες" των Ε' & ΣΤ' τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας Κιλκίς, καθώς και το "Μια ιστορία αλλιώς: Σκουφοκοκκινίτσα" από το ομότιτλο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη.


Φυσικά στη συνέχεια χάρισε με το ακορντεόν της ορισμένες μαγικές στιγμές στους παραβρισκόμενους, σε μια υπέροχη -κατά κοινή ομολογία- εκδήλωση, με βιντεο-προβολές στιγμών από τη παιδική της ηλικία στο αρμόνιο δίπλα στον πατέρα και τον παππού της, καθώς και τη διεθνή καριέρα της.

Βρείτε τη Ζωή Τηγανούρια στο:

Facebook

Twitter

Youtube Official Channel

Google+ Official Page

Instagram

Youtube Fans Channel

Google+ Fans Page

Zoe's Official Website

Διαβάστηκε 1932 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 12:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.