Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:13 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 15:33

Ενωση Αγρινίου: “Πληγή” σε μηδική και ελιές από την κακοκαιρία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ζημιές έχουν υποστεί καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας το τελευταίο διήμερο. Τι έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στον τοπικό ΕΛΓΑ.

Οι ισχυροί άνεμοι, η έντονη βροχή και η χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές, επηρέασαν, δυστυχώς, πολλές καλλιέργειες και στην Αιτωλοακαρνανία. Οι αγρότες από νωρίς το πρωί σήμερα επικοινωνούν με τον ΕΛΓΑ Αγρινίου και προχωρούν σε αναγγελία των ζημιών, με τις περισσότερες να αφορούν σε μηδική και ελαιοκαλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε η Ένωση Αγρινίου με το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, μέχρι στιγμής έχουν γίνει αναγγελίες για ζημιές σε καλλιέργειες λόγω χαλαζόπτωσης σε χωριά της ευρύτερης περιοχής της Τριχωνίδας (Παπαδάτες, Ματαράγκα, Αβώρανη, Καλύβια).

Ενημέρωση για προβλήματα σε ελιές υπήρξε και από παραγωγούς του Μενιδίου, ενώ ζημιές σε κομμένη μηδική καταγράφονται και στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας.

Να σημειωθεί ότι η ελιά βρίσκεται αυτό το διάστημα στο στάδιο της καρπόδεσης και, οι τυχών ζημιές που προκαλούνται από καιρικά φαινόμενα, καλύπτονται συνήθως από τον Οργανισμό Ασφαλίσεων.

Σε κάθε περίπτωση,έντονη η κακοκαιρία και η χαλαζόπτωση , που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και σήμερα, ήταν το χειρότερο σενάριο για τους καλλιεργητές και ειδικά για τους ελαιοπαραγωγούς, που τη φετινή χρονιά ανέμεναν έτσι και αλλιώς μικρότερη παραγωγή σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η πλήρης εικόνα πρόκειται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, καθώς οι παραγωγοί έχουν περιθώριο 15 ημερών μέχρι να υποβάλλουν αναγγελία ζημιάς στους ανταποκριτές.

Διαβάστηκε 1077 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.