Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:10 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 13:12

Η μόδα του τατουάζ στο Αγρίνιο από τον Βαγγέλη Στάμο (Βίντεο, Φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Βαγγέλης Στάμος κατάγεται από το Αγρίνιο, είναι ζωγράφος και τα τελευταία χρόνια ασχολείται στο Αγρίνιο επαγγελματικά με το τατουάζ. Σε μία συνάντηση που είχαμε μαζί του στον πολύ όμορφο και μοντέρνο χώρο εργασίας του, μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε αρκετά πράγματα για την μόδα αυτή που βέβαια δεν είναι κανούργια και σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν. Η Χρύσα Σπαή μίλησε μαζί του για λογαριασμό του AgrinioBestOf.gr  

stamos tattoo 07

Βαγγέλη τι είναι το τατουάζ;

Είναι η αποτύπωση μιας εικόνας πάνω στο δέρμα. Η ιστορία του τατουάζ φαίνεται να ξεκινάει από ιθαγενείς στην ταιτή εξ ου και η ονομασία του! Υπάρχουν μαλιστα δείγματα απο το 3000 πΧ σε ανθρώπους χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τι σήμαιναν για τον κάτοχό τους. Έπειτα κ για καιρό κυριαρχούσαν στερεότυπα καθώς κοσμούσαν τα σώματα ναυτών κ εγκληματιών ενω απο τα τέλη του 19αιώνα κ μετά άρχισαν να κερδίζουν σε δημοτικότητα στο σύγχρονο δυτικό κόσμο.

Πως γίνεται το τατουάζ;

Υπάρχει κάποιο μοτέρ που παίρνει μέσα κάποια βελόνα και λειτουργεί περίπου όπως η ραπτομηχανή, η βελόνα κινείται παλμικά πάνω κάτω πάνω στο δέρμα και αφήνει το αποτύπωμα.

Απαιτείται πολύ ώρα να γίνει κάποιο τατουάζ;

Ανάλογα το σχέδιο, την λεπτομέρεια που απαιτεί, το μέγεθος και το σημείο του σώματος που θα αποτυπωθεί. Φυσικά και από το πόσο γρήγορος είναι ο καλιτέχνης.

Για ποιό λόγο κάνουν τατουάζ οι νέοι ; ποιές ηλικίες περισσότερο το κάνουν;

Τατουάζ κανεις για πολλούς λόγους. Για ομορφιά για να εκφράσεις κάτι, πχ μία στεναχώρια η μία χαρά, ακόμα και για αγχολυτικους λόγους, η αλλαγή της εμφάνισης σε κάνει να λειτουργείς με διαφορετική ψυχολογία. Το τατουάζ άλλωστε είναι τέχνη κάποιος μπορεί να το έχει επάνω του οπως θα διακοσμούσε το σπίτι του με έναν πίνακα ζωγραφικής!

Οσον αφορά την ηλικία,  συνήθως από την ενηλικίωση μέχρι τα τριάντα πέντε είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που κάνουν τατουάζ. Ωστόσο δεν υπάρχει οριο ηλικίας. Οποιος θέλει να αισθάνεται όμορφα μπορεί να το κάνει.

stamos tattoo 01
Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να γίνει και πού πονάει περισσότερο;

Το τατουάζ μπορεί να γίνει σε όλα τα σημεία και φυσικά κάποια πονάνε περισσότερο όπως ο λαιμός, η τα πλευρά. Ο πόνος ομως είναι σχετικός, αλλιώς τον αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος έτσι για αυτόν τον λόγο, σε πολυ σπάνιες περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ειδική κρέμα με σκοπό την ελαχιστοποίηση του!

Από σχέδια τι ζητάνε οι περισσότεροι πελάτες σήμερα;

Οι νέοι επηρεάζονται κυρίως από το ίντερνετ και τις περισσότερες φορες μου ζητάνε σταυρούς, πυξίδες, λουλούδια.


Κάθε φιγούρα κρύβει μια ιστορία;

Με το πέρασμα των χρόνων έχουν δημιουργήθει πολλά στυλ τατουάζ, (μπουένα βίστα, old school, Japan, γραμμικο) που το καθένα ετσι κ αλλιως κρύβει μία ιστορία! Αλλά φυσικα και το κάθε σχέδιο μπορεί να συμβολίζει κάτι προσωπικό, παραδείγματος χάρη ένα λουλούδι μπορεί για κάποιον να συμβολίζει το παιδί του.

stamos tattoo 08
Είναι μόνιμο ή ημιμόνιμο το tattoo;

Το τατουάζ είναι μόνιμο. Ωστόσο αν καποιος θελει να το αφαιρεσει υπάρχουν κάποια studio κυριως στην Αθήνα που τα τελευταια χρονια εφαρμοζουν τεχνικες λειζερ για την αφαιρεση του τατουαζ. Φυσικα με το αναλογο κοστος κ τις συνεδριες που απαιτουνται!

Μιλήστε μας λίγο για την ασφάλεια του tattoo και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται υπ’οψιν;

Οπωσδήποτε πρέπει αυτός που κάνει το τατουάζ να τηρεί στο εργαστηριό του κανόνες υγιεινής. Δηλαδή υλικά μιας χρήσεως, αποστειρωμένα εργαλεία, καλύματα για τις καρέκλες, καθαριότητα γενικά. Εφόσον τηρούνται οι προυποθέσεις αυτές ο πελάτης δεν έχει να φοβηθεί μην κολλήσει κάτι. Πάντως γενιά ο υποψήφιος πελάτης πρέπει να δίνει προσοχή σε αυτόν που θα εμπιστευτεί να του κάνει τατουάζ.

stamos tattoo 04
Κάνοντας ένα τατουάζ στο σώμα μας, λειτουργεί αυτό σαν ενα μέσο ψυχοθεραπείας στον εαυτό μας;

Σίγουρα το τατουάζ είναι και ψυχοθεραπεία. Ακόμα και σαν διαδικασία. Από την στιγμή που κάποιος μπαίνει εδώ μέχρι την στιγμή που βγαίνει εννοείται ότι γίνεται και κάποιος διάλογος αναπτύσεται κάποια σχέση και ολο αυτό λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά.

Πόσο κοστίζει ένα τατουάζ; είναι προσιτό σήμερα;

Συνήθως από 50-60 ευρώ. Ωστόσο αυτό έχει να κάνει με πολλούς παραμέτρους όπως το σχέδιο, το σημείο που θα γίνει κλπ. Πάντως ο κάθε καλιτέχνης κοστολογεί σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.

Που μπορεί να σας βρεί κάποιος ;

Το εργαστηριό μας βρίσκεται στην Χαριλάου Τρικούπη 81 στον Αγιο Γεώργιο, στο Αγρίνιο
Τηλ. 6940725780, facebook: Highway tattoo

Μπορείτε να δείτε ενα βίντεο με όλη την διαδικασία για να αποκτήσετε άποψη καθώς και φωτοσυλλογή με σχέδια:

stamos tattoo 22

stamos tattoo 51

stamos tattoo 52

stamos tattoo 53

stamos tattoo 54

stamos tattoo 55

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 30754 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 22:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033