Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:01 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 18:26

Εθελοντική Αιμοδοσία στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (Φωτογραφίες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα πλαίσια της εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας ο Σύλλογος Γονέων &  Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Οργάνων Σώματος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και την Δ/νση των Διδασκόντων οργάνωσε Εθελοντική Αιμοδοσία σήμερα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Η Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του σχολείου και άρχισε από τις εννέα το πρωί και διήρκεσε έως την μία το μεσημέρι.

Δηλώσεις στο AgrinioTimes.gr και την Χρύσα Σπαή έκαναν οι Κος Μαμασούλας Κων/νος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Σώματος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η Κα Παρασκευή Παπαδημητρίου, Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου και η Κα Καλλίτσα Τσιρογιάννη, Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο Κος Κων/νος Μαμασούλας δήλωσε τα εξής: «Ο Συλλογός μας με την αιμοδοσία που πραγματοποιεί στο σχολείο σήμερα κλείνει τον κύκλο της βιωματικής διδασκαλίας για το 2017. Εδώ και τρία χρόνια εφαρμόζουμε το πρόγραμμα Βιωματικής Διδασκαλίας της Αιμοδοσίας με στόχο να καταστήσουμε κοινωνούς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας με απώτερο στόχο την δημιουργία συνειδητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών και αυτάρκειας αίματος στην χώρα μας. Κάθε υγειής πολίτης μπορεί να αιμοδοτεί από την ηλικία των 18 εως 65 χρονών. Η αιμοδοσία κάνει καλό στην υγέια μας και ενεργοποιεί τα αιμοποιητικά κύταρρα του οργανισμού μας. Δυστυχώς εισάγουμε αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό  με κόστος περίπου 4.700.000 € με συνυπολογισμό τους κόστους ελέγχου και μεταφοράς στην χώρα μας. Πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο με στόχο την αυτάρκεια αίματος. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να δημιουργούμε αθελοντές αιμοδότες. Από το 1975 που ιδρύθηκαν οι σύλλογοι αιμοδοτών στην χώρα μας μέχρι σήμερα το εθελοντικό αίμα έφτασε να καλύπτει το 52% των αναγκών της χώρας μας. Η μέθοδος της προσέλκυσης και της ευαισθητοποίησης έχει πλέον αποδώσει αυτά που μπορούσε. Ετσι λοιπόν ο στόχος μας είναι η δημιουργία των συνειδητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών και ο δρόμος περνά μέσα από τα σχολεία. Στο Αγρίνιο έχουμε 2000 μονάδες εθελοντές το 2016 και 4000 από τους εθελοντές αντικατάστασης αίματος»

Η Κα Παρασκευή Παπαδημητρίου μας δήλωσε: «Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος με πρωτοβουλία του συλλόγου μας και του Προέδρου του Συλλόγου Κου Κολύδα πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του σχολείου μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο καλεσμά μας και να θυμόμαστε πάντα, δίνοντας αίμα δίνουμε ζωή και ελπίδα σε κάποιον συνανθρωπό μας που το έχει ανάγκη»

Η Κα Καλλίτσα Τσιρογιάννη δήλωσε: «Θέλουμε με την πράξη της αιμοδοσίας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές στον αλτρουϊσμό προς τον άνθρωπο. Να μάθουν βιωματικά Τι είναι η αιμοδοσία. Στο σχολείο έγιναν δράσεις την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα βιώνουν αυτά που είπαμε τις προηγούμενες ημέρες. Βλέπουν στην πράξη ότι η αιμοδοσία είναι ανώδυνη ότι  δεν έχει επιπτώσεις και ότι οι ενήλικες είναι καλό για την υγεία τους να δίνουν αίμα.» 

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 3211 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.