Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:44 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 10:16

Αναβαθμισμένος ο θερινός κινηματογράφος "Ελληνίς" ξεκίνησε την λειτουργία του. Η συνέντευξη τύπου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον χώρο του κινηματογράφου «Ελληνίς» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η επίσημη έναρξη των θερινών προβολών με την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Μαρία Παπαγεωργίου και η υπεύθυνη προγράμματος Χριστίνα Μπαλάσκα. Εκεί δηλώθηκαν τα παρακάτω:

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου δήλωσε οτι φέτος ο δήμος Αγρινίου προχώρησε στην αλλαγή των καθισμάτων στο θερινό κινηματογράφο της πόλης και στην αλλαγή της οθόνης του, μάλιστα όπως ανέφερε προγραμματίζεται και η αλλαγή των καθισμάτων στο χειμερινό κινηματογράφο «Άνεσις». Επίσης τόνισε οτι «Δημοτικοί χώροι που ήταν παρατημένοι για δεκαετίες δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν από τη μια μέρα στη άλλη με κάποιο μαγικό τρόπο. Προσπαθούμε συνεχώς, αλλά δεν είναι εύκολο. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να εντάξουμε το «Άνεσις» σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους χώρους πολιτισμού, επειδή δεν υπήρχαν οι αδειοδοτήσεις» Ωστόσο ο δήμος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για υπαγωγή των δημοτικών κινηματογράφων στο νόμο περί αυθαιρέτων για τη νομιμοποίησή τους, η οποία όμως ως γνωστόν είναι μία χρονοβόρα διαδικασία. «Κάθε χρόνο κάνουμε πολλές μικρές παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση των χώρων αυτών σε μία σειρά από θέματα, όπως η πυρασφάλεια, η αντικατάσταση του εξοπλισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να λύσουμε θέματα που χρονίζουν για δεκαετίες, όμως τόσα πολλά προβλήματα δεν λύνονται τόσο σύντομα, ούτε με κάποιο μαγικό τρόπο» κατέληξε ο Γ. Παπαναστασίου.

Στην συνέχεια η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κα Μαρία Παπαγεωργίου, δήλωσε οτι το "Ελληνίς" θα συνεχίσει την προβολή ποιοτικών ταινιών Α' Προβολής, καθώς επίσης θα υπάρξει και ενα αφιέρωμα στην Λέσχη Κινηματογράφου. Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι θα εμπλουτιστεί και με διάφορες άλλες θεατρικές παραστάσεις.

Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου η υπεύθυνη προγράμματος Χριστίνα Μπαλάσκα μίλησε για το πρόγραμμα των ταινιών, τον τρόπο που επιλέγονται και παρουσίασε και το έντυπο με το νέο πρόγραμμα.

Τέλος έγινε για μια συζήτηση για την αναγκαιότητα δημιουργίας καλοκαιρινής Θεατρικής στέγης ως αποτέλεσμα την πολιτιστικής ανάπτυξης που βρίσκεται η πόλη μας.

Επίσης αξίζει να πούμε οτι το "Ελληνίς" βρίσκετε ανάμεσα στους τρείς πρώτους θερινούς κινηματογράφους στην Ελλάδα σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Παπαναστασίου.

Διαβάστηκε 1475 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 10:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.