Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:42 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 13:58

Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: «Στα μονοπάτια των μύθων» 2017, στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, το Σ/Κ 10-11/6/2017 και ώρα 19:00

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνει το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: «Στα μονοπάτια των μύθων» 2017, στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, το Σάββατο 10/6/2017 και την Κυριακή 11/6/2017 και ώρα 19:00. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν και την αρωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων & Λευκάδας. Ο θεσμός αυτός δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά στοχεύει στη βιωματική επαφή των μαθητών με το αρχαίο δράμα και με τον πλούτο της πολιτιστική μας κληρονομιάς.

Με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Δήμου μας αλλά και μαθητές από το Αγρίνιο θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο μακρινό παρελθόν και να γνωρίσουμε τους μυθικούς ήρωες της Αιτωλίας και τα κατορθώματά τους, τις περιπέτειες του Οδυσσέα, τον μύθο της Πανδώρας και έργα του Αριστοφάνη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ και τη σκηνοθετική διδασκαλία των μαθητών έχει αναλάβει ο θεατρολόγος Δημ. Σιούντα με τη βοήθεια της κας Ευθ. Σταυρογιαννοπούλου.

makinia mesa

Διαβάστηκε 1154 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.