Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:40 πμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 18:26

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σεπτέμβρη η νέα εκπαιδευτική χρονιά που θα ξεκινήσει, θα σηματοδοτήσει νέες αποφάσεις και νέες επιλογές… Όταν όμως η απόφασή σου έχει να κάνει με σπουδές, τότε στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεσολογγίου μπορεί να βοηθήσουμε στις επιλογές σου.

Επέλεξε ένα επάγγελμα, το οποίο ακολουθεί τόσο την καινοτομία όσο και την επιχειρηματικότητα, τα δύο βασικά στοιχεία δηλαδή τα οποία εξασφαλίζουνκαριέρες με προοπτικές ανάπτυξης.Η εξειδίκευση που προσφέρουν οι σπουδές στα ΙΕΚ σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μεγαλύτερες προοπτικές επαγγελματικής ανάπτυξης.

Στα Δημόσια ΙΕΚ εγγράφονται κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου χωρίς όριο ηλικίας, ενώ η φοίτηση διαρκεί δύο χρόνια και είναι ΔΩΡΕΑΝ. Μετά την ολοκλήρωση και της εξάμηνης υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης αποκτούν μετά από εξετάσεις πιστοποίησης Δίπλωμα επιπέδου 5,αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Σ, ΕΠΑΛ, καθώς και ΤΕΕ Β’ Κύκλου σπουδών, αντίστοιχης ειδικότητας, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης, αποκτώντας τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε 1 χρόνο.

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ γίνεται το απόγευμα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να φοιτήσουν όσοι εργάζονται σε πρωινό ωράριο, καθώς επίσης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι σπουδαστές δικαιούνται αναβολής στράτευσης.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου ξεκινά μια προσπάθεια διάγνωσης και αποτύπωσης των αναγκών απασχόλησης σε επαγγέλματα, ειδικότητες και δεξιότητες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, ενθαρρύνοντας τον κοινωνικό διάλογο.

Το παρόν ερωτηματολόγιο αποτελεί ένα βασικό εργαλείο καταγραφής της επιθυμίας των υποψήφιων σπουδαστών όσον αφορά τη συμμετοχή τους σε νέες ειδικότητες.

Aναλυτικά ΕΔΩ

Διαβάστηκε 1389 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.