Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:33 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 17:28

Με διαμαρτυρία στα διόδια Αγγελοκάστρου θα πουν «όχι στο χαράτσι της τοπικής κοινωνίας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ερχόμενη Κυριακή 4 Ιουνίου και  ώρα 11:00 το πρωί θα λάβει χώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αγγελοκάστρου στην οποία θα συμμετάσχουν οι κάτοικοι από τα χωριά Παλαιομάνινα, Ρίγανη, Στρογγυλοβούνι, Γουριώτισσα. Βέβαια η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους για να παραστούν  και να διεκδικήσουν εξαίρεση πληρωμής διοδίων των μονίμων κατοίκων για τοπικές διαδρομές ενώ γίνεται κινητοποίηση για την επιτυχία της.


Θυμίζουμε πως πρόσφατα οι πρόεδροι των κατοίκων των εν λόγω χωριών είχαν παραδώσει υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ζητώντας ρύθμιση για τους μόνιμους κατοίκους .Με το υπόμνημα ζητούν την εξαίρεση πληρωμής στο σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου για τοπικές διαδρομές με ρύθμιση για τους μόνιμους κατοίκους των χωριών αυτών.

Υπογραμμίζουν πως η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει λόγω της μη ύπαρξης παράπλευρης οδού εξυπηρέτησης των μόνιμων κατοίκων κάτι που όφειλε η πολιτεία να μεριμνήσει για την κατασκευή της αλλά και επειδή το τέλος διοδίων έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα ενώ στην εν λόγω περίπτωση δεν υπάρχει ωφέλεια ή ανταπόδοση αλλά μόνο άδικη επιβάρυνση.


Με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αγγελοκάστρου την Ιονίας Οδού οι κάτοικοι χωριών πέριξ του κόμβου Ρίγανης καλούνται να πληρώσουν διόδια διέλευσης 3,5€ χωρίς να χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό ή τις ωφέλειες της για χρήση 500 μέτρων.


Ο σταθμός διοδίων Αγγελοκάστρου απέχει 250μ. από την έξοδο Αγγελοκάστρου και 500μ. από τον κόμβο Ρίγανης. Ο κόμβος της Ρίγανης βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου και λειτουργεί ως κόμβος διέλευσης τόσο ως προς το Μεσολόγγι που είναι διοικητικό κέντρο του νομού, όσο και προς το Αγρίνιο δια μέσου της εξόδου Αγγελοκάστρου που είναι το εμπορικό κέντρο.

koi-ypomnima-diodia (1)

koi-ypomnima-diodia (2)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 816 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.