Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:18 μμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 14:08

Ηλίας Αϋφαντόπουλος – Θοδωρής Αρωνιάδας: Σπουδαίοι αθλητές, άριστοι μαθητές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ηλίας Αϋφαντόπουλος και ο Θοδωρής Αρωνιάδας συνθέτουν το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ευχηθεί ο κάθε προπονητής. Δύο σπουδαίοι αθλητές και άριστοι μαθητές. Αυτό ακριβώς αποτελούν τα δύο αυτά παιδιά για τον Μπάμπη Ποσονίδη, προπονητή της Γ.Ε. Αγρινίου.

Ο Ηλίας Αϋφαντόπουλος ξεκίνησε αθλητισμό παίζοντας αρκετά καλό μπάσκετ από πολύ μικρή ηλικία, αλλά θέλοντας να ακολουθήσει τα βήματα τόσο του πατέρα του όσο και των δύο μεγαλύτερων αδερφών του (πρωταθλητές στις μεγάλες αποστάσεις) δοκίμασε τις δυνάμεις του στο στίβο, παράλληλα με το μπάσκετ. Οι πρώτες πανελλήνιες διακρίσεις στα 14 και 15 χρόνια -πρωταθλητής παμπαίδων στα 1000μ. -δε του άφησαν περιθώρια για ποια θα ήταν η οριστική επιλογή του. Στα επόμενα τρία χρόνια ανέβηκε αρκετές φορές το βάθρο των απονομών σε πανελλήνια πρωταθλήματα με αποκορύφωμα την έκτη θέση στους παγκόσμιους μαθητικούς αγώνες. Φέτος παρόλο που το βάρος των προσπαθειών του έχει δοθεί στις πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου κατάφερε να κατακτήσει τη τρίτη θέση στα 1500μ. στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα.

Ο Θοδωρής Αρωνιάδας, άρχισε να ασχολείται με τους δρόμους των μεγάλων αποστάσεων από την ηλικία του δημοτικού σχολείου και αμέσως αποκαλύφθηκε το ταλέντο του αλλά και όλες οι άλλες αρετές που προϋποθέτουν μία λαμπρή πορεία στον αθλητισμό. Στους πρώτους πανελλήνιους αγώνες ξεχώρισε με την αγωνιστικότητα του και το πάθος για διάκριση με αποτέλεσμα να ανταμειφτεί με επιτυχίες και μετάλλια. Το 2016 κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στα 1500μ. των εφήβων και να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα παίδων, όπου κέρδισε την πρώτη θέση. Φέτος προετοιμάζοντας και αυτός για τον σπουδαίο αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων αγωνίσθηκε στους μαθητικό πρωτάθλημα των καλύτερων αθλητών από την Ελλάδα και την Κύπρο και τερμάτισε στην έκτη θέση στα 1500μ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και πάντα με διακρίσεις στους δύο αυτούς νέους που κάνουν την πόλη μας περήφανη! Γιατί η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να ξεχωρίσει!

άρθρο της Γιώτα Μπουμπούλη στο http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 2588 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.