Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:32 μμ
 
wm small
Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 17:46

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ στο Αγρίνιο: Μας μίλησε για το βιβλίο του και τη Σάρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αγρίνιο βρίσκεται ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ . Ο δημοφιλής ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας συμμετείχε χθες στην θεατρική κομεντί «Πάμε;», σε κείμενο και σκηνοθεσία δικά του, στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Η παράσταση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Πάτρας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει για τον καρκίνο του τραχήλου μήτρας .
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πόλη το AGRINIOTV  συνάντησε τον Αμπέρτο Εσκενάζυ σε βιβλιοπωλείο, στον πεζόδρομο Παπαστράτου, όπου παρέστη σήμερα για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του και να συνομιλήσει με Αγρινιώτες που τον συνάντησαν.

«Παντρεύουμε την τέχνη με την επιστήμη. Έγραψα ένα θεατρικό έργο για τις γυναίκες με καρκίνο, αλλά είναι ένα έργο αισιόδοξο , μία κωμωδία που παίξαμε χθες στο Αγρίνιο και στηρίζει τη γυναίκα που έχει το πρόβλημα.Σήμερα το πρωί είμαι στο βιβλιοπωλείο Planus για τα βιβλία μου και το νέο μου μυθιστόρημα, μιλάω με τον κόσμο και υπογράφω», ανέφερε για την παρουσία του στην πόλη.


unnamed

Για το μυθιστόρημά του «Πρώτη Κραυγή της Σιωπής-Σπίθα» ανέφερε: «Είναι ένα πολυετές εγχείρημα. Θα είναι συνολικά πέντε μυθιστορήματα, όλη η ιστορία της Θεσσαλονίκης, μυθοπλασία και ιστορικά γεγονότα μαζί. Συγχρόνως απλώνεται, με κέντρο τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Από μέρους μου είχε πολύ δουλειά μέχρι να βρω τα ιστορικά γεγονότα, αλλά έπλασα τους ήρωες μου και όλοι μαζί ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε ολόκληρο τον 20ο αιώνα».

Ερωτώμενος για το τι εισπράττει από τους αναγνώστες, απάντησε ο κ.Εσκενάζυ: «Επειδή είναι πενταλογία, αυτό φαίνεται από το δεύτερο βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε ένα μήνα. Ήδη ο κόσμος που έχει διαβάσει το πρώτο δείχνει ενδιαφέρον. Αν δεν αρέσει το πρώτο δεν παίρνουμε κανένα. Άρα αν κρίνω από το ενδιαφέρον για το δεύτερο βιβλίο, σημαίνει ότι κάτι έκανα, τους ταξίδεψα και περιμένουμε το δεύτερο για να συνεχίσει το ταξίδι. Το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016, το δεύτερο θα κυκλοφορήσει τώρα και το τρίτο που το γράφω τώρα μετά από ένα χρόνο. Σκοπός μου είναι να βγαίνει ένα κάθε χρόνο και σε πέντε χρόνια να έχω ολοκληρώσει την πενταλογία μου για να γράψω άλλα».

Αναπόφευκτα ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ ερωτήθηκε και για την κόρη του ,Σάρα, που είναι στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες καθώς συμμετέχει στο Survivor. «Είμαι περήφανος για τη Σάρα. Κόρη μου είναι και μόνο συγχαρητήρια δέχομαι από τον κόσμο. Εμένα με ενδιαφέρει αυτό που λέει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν στο παιχνίδι. Μου λένε όλοι για το ήθος της κόρης μου και αυτό είναι το μεγάλο παράσημό μου. Ότι και να συμβεί εκεί, ένα παιχνίδι είναι. Το ήθος όμως παίζει μεγάλο ρόλο και το πώς αντιμετωπίζεις τη δυσκολία. Αυτό ήθελε να δει και η κόρη μου σε αυτό το παιχνίδι. Πως θα μπορούσε δηλαδή να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις. Όπως είναι στη ζωή της και την ξέρω εγώ, με το χαμόγελο και το ήθος της είναι και εκεί. Όλες αυτές οι δυσκολίες δεν ανέτρεψαν τον χαρακτήρα της. Είμαι περήφανος που είμαι μπαμπάς της Σάρας».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1944 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 17:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.