Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:58 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 18:48

Εορτατικό τριήμερο δράσεων απο τον Λαογρφικό Ομιλο της ΓΕΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την συμμετοχή του στην Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) ολοκλήρωσε ένα τριήμερο δράσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του εορτασμό του πολιούχου της πόλης του Αγρινίου.

 

Ειδικότερα την Κυριακή 7 Μάιου 2017, Λαογραφικός Όμιλος συμμετείχε με παιδικό χορευτικό του τμήμα στις εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου στο Αθλητικό Κέντρο Δυο Ρεμάτων.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το παιδικό τμήμα του Ομίλου χόρεψε Μικρασιάτικους χορούς, αποσπώντας τον θαυμασμό και το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρισταμένων.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, ο Όμιλος διοργάνωσε μεγάλο Ικαριώτικο γλέντι σε αίθουσα της πόλης με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.

 

Στο γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες έλαβε μέρος το πρώτο βιολί της Ικαρίας ο Νίκος Φάκαρος, συνοδευόμενος από την παραδοσιακή ορχήστρα Musicaroi.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την έναρξη της εκδήλωσης τίμησε με την παρουσία του ο ευρισκόμενος στο Αγρίνιο για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου, Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσέβιος.

 

Μάλιστα ο κ.κ ύστερα από πρόκληση του Εφόρου του Λαογραφικού ομίλου της ΓΕΑ κου Δημοσθένη Καπώνη, απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες με ευχές και τον θείο λόγο του.

Ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου το απόγευμα και στην καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Χριστόφορου που ακολούθησε, ο Όμιλος συμμετείχε με αντιπροσωπευτικό του τμήμα με παραδοσιακές στολές.

Για την άψογη πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων αυτών, ο Έφορος του Λαογραφικού ομίλου της ΓΕΑ κος Δημοσθένης Καπώνης, εκφράζει τις ευχές και τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συντελεστές και ειδικότερα στις χορεύτριες και τους χορευτές του Ομίλου καθώς επίσης στον Χοροδιδάσκαλο κο Γ. Τσελίκα και την συνεργάτιδα του κα Α. Κρικώνη.

Διαβάστηκε 970 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.