Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:07 πμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Μαϊος 2017 18:45

Κινηματογραφική ταινία «Η λίμνη των πόθων» στο Μεσολόγγι της δεκαετίας του ’50 με την Τζένη Καρέζη και τον Γιώργο Φούντα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σ’ αυτή την ταινία της δεκαετίας του ’50, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου συμπρωταγωνιστεί με τον Γιώργο Φούντα και την Τζένη Καρέζη. Το αγνώριστο Μεσολόγγι της εποχής είναι το σκηνικό μιας ταινίας με το κλασικό σενάριο του ελληνικού κινηματογράφου και με φόντο την λιμνοθάλασσα και τις πελάδες, περιτριγυρισμένοι από ψαράδες και λοιπούς κατοίκους της πόλης.

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1957-1958 και έκοψε 110.194 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 31 ταινίες.

Πλοκή: Η Μιράντα (Σόνια Ζωίδου), πλούσια και κακομαθημένη κόρη ενός Αθηναίου επιχειρηματία, συνοδεύει τον πατέρα της στο Μεσολόγγι, όπου υπάρχουν οι δικές τους εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στις καλύτερες μεριές της λιμνοθάλασσας. Εκεί, και ενώ οι ντόπιοι ψαράδες προσπαθούν να ιδρύσουν συνεταιρισμό ώστε να μπορέσουν να αμυνθούν στην εκμετάλλευσή τους από τα αφεντικά, η Μιράντα θα ξελογιάσει ένα γοητευτικό και δυναμικό παλικάρι (Γιώργος Φούντας), αναστατώνοντας τη ζωή και τη σχέση του με την κοπέλα που αγαπούσε και σκόπευε να παντρευτεί (Τζένη Καρέζη).

Έτος: 1958
Διάρκεια: 98′
Είδος: Κοινωνική
Εταιρία παραγωγής: Ανζερβός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζερβός
Σενάριο: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική σύνθεση: Μάνος Χατζιδάκις
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη , Γιώργος Φούντας , Ανδρέας Ζησιμάτος , Σόνια Ζωίδου (Μιράντα) , Νίκος Φέρμας , Τάκης Χριστοφορίδης , Χριστόφορος Νέζερ (I) , Ελένη Ζαφειρίου , Κούλα Αγαγιώτου , Διονυσία Ρώη , Κωνσταντίνος Παππάς , Άγγελος Γιαννούλης , Χριστόφορος Χειμάρας , Βελισσάριος Κοντογιάννης , Κώστας Βουδούρης , Μάκος Λιακατάς

Δείτε ολη την ταινία στο youtube

με πληροφορίες απο http://neamesologgiou.wordpress.com

 

 

Διαβάστηκε 5993 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.