Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 17:32

Παρουσίαση του βιβλίου «Θρύλε μου, Ιστορίες Oλυμπιακής τρέλλας και λατρείας» στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εκδήλωση που έγινε στο Αγρίνιο (Κυριακή 30/4/2017) στο ξενοδοχείο ALEXANDER παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Νίκου Μαυρωνά με τίτλο «Θρύλε μου, Ιστορίες Oλυμπιακής τρέλλας και λατρείας». Την εκδήλωση οργάνωσε η Ολυμπιακή Ακαδημία  Αγρινίου. Παρευρέθησαν και μίλησαν: ο Συγγραφέας, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, ο Γιάννης Μαυρωνάς – Δικηγόρος, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας Αγρινίου Κος Πανέτας Θεόδωρος, ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Γιώργος Ασπρογέρακας. Στην εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και μέλη της Ολυμπιακής Ακαδημίας Αγρινίου.

mayrwnas 30 04 15

mayrwnas 30 04 07

Ο Συγγραφέας Νίκος Μαυρωνάς προλογίζοντας το βιβλίο του αναφέρθηκε σε ιστορίες Ολυμπιακής τρέλλας και λατρείας που εξελίχθηκαν τα τελευταία τριάντα χρόνια στον Ολυμπιακό. Το βιβλίο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα όπως στην περίπτωση ενός φιλάθλου που έκανε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τα πόδια προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας. Άλλη μια ιστορία είναι αυτή με τον Γιώργο Σιδέρη που το πρωί κήδεψε την μητέρα του και το απόγευμα έπαιξε σε τελικό με τον ΠΑΟ που έληξε  ισόπαλος 1-1. Συγκλονιστική ιστορία. Το βιβλίο αναφέρει και την σχέση των μεγάλων Ελλήνων μουσικοσυνθετών Χαντζηδάκη και Θεοδωράκη που ήταν φανατικοί Ολυμπιακοί και υποτήριζαν την ομάδα. Ο Ολυμπιακός πήρε συνολικά 66 πρωταθλήματα. Όταν ήρθε ο Νίκολα και ο Αργυρούδης δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο Καραισκάκη, με αποτέλεσμα ο κόσμος να φθάσει να καθίσει μέχρι τον αγωνιστικό χώρο. Αναφέρεται και στην φυγή του Δεληκάρη από τον Ολυμπιακό και τέλος αναφέρεται στα πρωταθλήματα που πήρε με πρόεδρο τον Νταιφά. Το βιβλίο είναι μοναδικό και αναπτύσσει τα θεματά του με λογοτεχνικό, συναισθηματικό και προσιτό τρόπο ώστε να διαβάζεται ευχάριστα.

mayrwnas 30 04 23

mayrwnas 30 04 18

Ο Σάββας Θεοδωρίδης δήλωσε: Ο Ολυμπιακός είναι ενας μεγάλος αθλητικός οργανισμός που έχει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και κάνει κοινωνικό έργο στην Ελλάδα. Δέχεται και ανελέητο πόλεμο παρόλο που βρίσκεται πολλούς βαθμούς μπροστά στην βαθμολογία. Ο κος Κοντονής (πρωην υπουργός αθλητισμού) είναι υπέυθυνος για την διάλυση του ποδοσφαίρου. Και ο κος Φιλιππούσης μαζί με τον Κοντονή είναι οι μεγαλύτεροι αντιολυμπιακοί. Δεν υπάρχει διαιτησία, γίνονται απίθανα πράγματα όλα από ομάδες του ιδιου φάσματος. Πρέπει να ιδρύσουμε ένα νέο επικοινωνιακό τμήμα για να αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς. Αλλά έχω να δηλώσω ότι ο Ολυμπιακός αντέχει τους πολέμους. Είκοσι από τους παίκτες μας βρίσκονται στο εξωτερικό. Φέτος αλλάξαμε πέντε προπονητές. Φέτος όμως χάσαμε το κύπελο. Οι εισπράξεις φέτος της superleague είναι κατά 40% από τον Ολυμπιακό. Θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας του ΟΣΦΠ.

mayrwnas 30 04 25

Το λόγο πήρε ο Γιάννης Μαυρωνάς δικηγόρος και γιός του Νίκου Μαυρωνά ο οποίος δήλωσε: Μπήκα στον αθλητισμό γιατί βλέπω και θαυμάζω το τρίπτυχο Αθλητισμός – Πολιτισμός – Πρωταθλητισμός. Για αυτά τα τρία αξίζει να είναι πρώτος ο Ολυμπιακός. Γίνεται προσπάθεια κατά το Ολυμπιακού να πλήξουν το πρωτάθλημα, δέχεται συντονισμένο πόλεμο. Μένει η άσχημη εικόνα.

mayrwnas 30 04 30

Στην παρουσίαση μίλησε και ο Γιώργος Ασπρογέρακας από το Νεοχώρι (πρωην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού) και δήλωσε ότι έκανε προσπάθεια να δημιουργηθεί η Ολυμπιακή Ακαδημία. Πιστεύω ότι η στήριξη από τους γονείς πρέπει να είναι μεγάλη. Μαζι με τον Κο Πανέτα σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο αντάξιο του Ολυμπιακού. Εχουμε τρείς προπονητές, θα γίνει επάνδρωση τμήματος ΑΜΕΑ και γυναικεία ομάδα. Στόχος της ομάδας είναι το παιδί να φύγει από τα playstation και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Η παιδεία του κάθε αθλητή είναι αυτό που αρμόζει στην Ελληνική κοινωνία.

mayrwnas 30 04 28

Τέλος η υπεύθυνη σχολής ποδοσφαίρου Βίκυ Νικολάκου  μας δήλωσε ότι η Ολυμπιακή Ακαδημία ιδρύθηκε στις 9 Σεπτεβρίου και αυτή την στιγμή έχει πέντε τμήματα στο ποδόσφαιρο. Οργανώσαμε αυτή την εκδήλωση σήμερα για την προβολή στης σχολής και τις δημόσιες σχέσεις της ομάδας. Για τον σκοπό αυτό καλέσαμε τον κο Νίκο Μαυρωνά για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του, και παράγοντες της ομάδος του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο Αγρίνιο για των αγώνα με τον Παναιτωλικό.

mayrwnas 30 04 05

mayrwnas 30 04 06

Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο «Θρύλε μου – Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΑΛΔΕ» Ζωοδόχου Πηγής 43, Αθήνα, τηλ. & Fax 210-3828464 http://alde.com.gr

Επιμέλεια : Χρύσα Σπαή

Διαβάστηκε 6206 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 02:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033