Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:03 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 22:52

«ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ» (νέος διαγωνισμός) η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 10 Μαΐου από το vivlio-life και τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνούν αφήνοντας τα στοιχεία τους μέσα σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τη λήξη των διαγωνισμών και να ενημερώνονται για τα ονόματα που κερδίζουν.

Το vivlio-life με την ευγενική υποστήριξη των εκδόσεων Μεταίχμιο, θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο του JENS LAPIDUS «ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ»

O Σουηδός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Jens Lapidus επισκέπτεται την Ελλάδα, καλεσμένος του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017, στις 8:30 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα). Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Σερβετά.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης και μετά από αποδοχή το σχόλιό σας θα εμφανιστεί
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ
ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 20 ΓΛΩΣΣΕΣ

Ένα παράξενο ζευγάρι νέων ανθρώπων: ο αποφυλακισμένος πρώην γκάνγκστερ Τέντι Μάκσουμιτς και η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη δικηγόρος Έμελι Γιάνσον μπλέκονται σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια στην προσπάθειά τους να σβήσουν το παρελθόν τους και να εγκαταλείψουν τον παλιό τους εαυτό.

Όλα ξεκινούν όταν ένας σεκιουριτάς καταφθάνει σε ένα σπίτι σ’ ένα από τα νησιά στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης ύστερα από την ενεργοποίηση του συναγερμού. Αυτό που βρίσκει μπροστά του όμως δεν είναι μια συνηθισμένη διάρρηξη, αλλά ένα πτώμα. Ένας σοβαρά τραυματισμένος νεαρός βρίσκεται κοντά στον τόπο του εγκλήματος, και συλλαμβάνεται ως ύποπτος για τον φόνο. Η Έμελι αναλαμβάνει κρυφά την υπεράσπισή του, παρά την αποδοκιμασία του εργοδότη της. Ποιο είναι όμως το θύμα του φόνου; Και γιατί όλα τα ίχνη οδηγούν στον Ματς Εμάνουελσον, τον άνδρα που είχε κάποτε απαγάγει ο Τέντι; Καθώς η Έμελι αρχίζει να ερευνά την υπόθεση, ο Τέντι υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, ενώ την ίδια ώρα ο ανιψιός του, ο Νίκολα, διατρέχει τον κίνδυνο να κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε κι εκείνος. Σύντομα, οι τρεις τους είναι μπλεγμένοι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που σίγουρα θα έχει φρικτές συνέπειες για όλους…

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ρυθμός στακάτος, ασθματικός, στιλάτη επιτάχυνση της ρέουσας πλοκής με γλώσσα δουλεμένη και ωμή. Ο Lapidus μάς προσφέρει ένα μυστήριο που δεν μπορούμε να αφήσουμε από τα χέρια μας.
Politiken

Μετά την τριλογία Στοκχόλμη νουάρ, ο Lapidus είναι σε εξαιρετική φόρμα. Η νέα του σειρά με πρωταγωνιστές την Έμελι και τον Τέντι είναι απολαυστικότατη. Ένα έργο κοινωνικού ρεαλισμού υψηλής ποιότητας.
Litteratursiden

[Το Στοκχόλμη] είναι έντονο, υπερρεαλιστικό, γραμμένο από έναν κορυφαίο συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, που αυτή τη φορά καταφέρνει να παντρέψει εξαιρετικά φόρμα και περιεχόμενο.
Dagbladet

© 2014 Fotograf Anna-Lena Ahlström +46-709-797817

Ο Jens Lapidus (Γενς Λαπίντους) γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1974 στο Χέγκερστεν της Στοκχόλμης όπου και διαμένει με την οικογένειά του (είναι πατέρας τριών παιδιών). Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως συνήγορος υπεράσπισης σε ένα από τα πιο γνωστά δικηγορικά γραφεία της Στοκχόλμης. Συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στον αγώνα κατά των παράλογα μακροχρόνιων ποινών φυλάκισης που συνοδεύονται από απαγόρευση επισκέψεων. Κατά καιρούς έχει εκπροσωπήσει μερικούς από τους πιο σκληρούς εγκληματίες της χώρας του. Στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει η τριλογία του Στοκχόλμη Νουάρ (Εύκολο χρήμα, Μη μασάς, Μεγάλη ζωή). Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επίσης κυκλοφορεί η πρώτη περιπέτεια με το πρωταγωνιστικό δίδυμο Τέντι και Έμελι με τίτλο Αίθουσα VIP.

Διαβάστηκε 2692 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.