Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:30 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 22:40

Αγρινιώτης θα διανύσει με ποδήλατο ολόκληρη τη Μ. Βρετανία!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαζί με 20 ποδηλάτες ενισχύει τον αγώνα κατά του καρκίνου!

Σε έναν ακόμη φιλανθρωπικό αγώνα συμμετέχει ο συμπατριώτης μας Γιώργος Ι. Γαλανόπουλος, αυτή τη φορά σε μια δράση που προωθεί η εταιρεία που εργάζεται στην Αγγλία, προκειμένου να στηριχθεί ίδρυμα για άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και μαζί με 20 ποδηλάτες θα πραγματοποιήσουν από 28/04 έως 06/05 διαδρομή 1000 μιλίων (1600 χλμ) διασχίζοντας από νότια προς βόρεια όλη τη Μεγάλη Βρετανία!

Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη εγγλέζικη κατασκευαστική εταιρεία Sir Robert McAlpine πρότεινε στους εργαζόμενους όποιος θέλει να πάρει μέρος στη μεγάλη αυτή διαδρομή για κοινωνικό σκοπό και κάπως έτσι ο Γιώργος που έχει πάρει μέρος σε αντίστοιχους αγώνες δήλωσε συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αγγλία είναι ευρέως διαδεδομένο ο κόσμος να προσπαθεί, ως επί το πλείστον μέσω αθλητικών δράσεων (μαραθώνιος, τρίαθλο) να συγκεντρώσει λεφτά και να τα διαθέσει σε κάποια ΜΚΟ.
Όπως μας εξήγησε ο Γιώργος Γαλανόπουλος, ο λόγος που γίνεται η φιλανθρωπική δράση αφορά το Ίδρυμα Maggies το οποίο στηρίζει άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, καθώς επίσης τις οικογένειες και τους φίλους τους.
Η εταιρεία Sir Robert McAlpine συνεργάζεται επίσημα με το Ίδρυμα Maggies για λογαριασμό του οποίου έχει κατασκευάσει Κέντρα Υποδοχής σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας. Αυτή την στιγμή κατασκευάζεται ένα αντίστοιχο κέντρο στο Μάντσεστερ.
Παράλληλα, για τον μήνα Μάϊο παροτρύνουν το κόσμο να αθληθεί και παράλληλα να συγκεντρώσει ένα χρηματικό ποσό για φιλανθρωπία.

Η ομάδα των ποδηλατών έχει βάλει σαν στόχο να συγκεντρώσει το ποσό των 15.000 λιρών (£) και αυτή τη στιγμή η καμπάνια είναι στο 75% περίπου. Σε μεγάλες πόλεις που έχει κάποιο κέντρο υποδοχής για το Maggies Centres οι ποδηλάτες θα κάνουν στάση. Η διάρκεια της ποδηλασίας θα είναι από 28/04 έως 06/05 διατρέχοντας επί 9 μέρες, από τη μια άκρη της Αγγλίας (Land’s End) έως την άλλη (John O’Groats) στη Σκωτία, με μέσο όρο τα 160 χλμ την μέρα τα οποία θα διανύονται…
Με πυξίδα τις αρχές της αλληλεγγύης και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο ο Γιώργος Γαλανόπουλος, ένας ενεργός πολίτης βρίσκει τρόπους να στηρίξει έμπρακτα έναν κοινωνικό σκοπό. Γράφει συγκεκριμένα στο διαδίκτυο: «Βάζοντας τον εαυτό μου σε αυτή τη δοκιμασία για 9 μέρες προσπαθώ να ενισχύσω τη πολύτιμη δουλειά που γίνεται εκεί. Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι το «σκαρί» μου δεν είναι φτιαγμένο για μεγάλες αποστάσεις, αλλά όπως όλοι ξέρουμε η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και απλά δε μπορούσα να αντισταθώ σε αυτή τη πρόκληση! Σε αυτή τη διαδρομή δεν θα είμαι μοναχός φυσικά, έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες προεργασίες και πλέον ευελπιστούμε όλοι να μαζευτούν τα λεφτά που έχουμε οριοθετήσει και να φτάσουμε στον τελικό προορισμό. Όποιος θέλει να συνεισφέρει στο σκοπό αυτό μπορείτε από εδώ κ θα με βρείτε στα μέλη! Ευχαριστώ όλους σας και ευχηθείτε μου καλή δύναμη!»
https://maggiesmaychallenge.everydayhero.com/uk/team-srm

http://www.kalyvia.gr/

galanopoulos_cycling_2

Διαβάστηκε 1291 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 23:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.