Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 02:21

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αεροσκάφος που απογειώνεται κατακόρυφα! (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ιδέα του ιδιωτικού ιπτάμενου οχήματος, αποτελεί ανθρώπινο όνειρο εδώ και αρκετά χρόνια. Αρκετές εταιρείες προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα τέτοιο όχημα. Μερικές από αυτές, είναι η Google, η Airbus και η Uber.

Μάλλον δεν απέχει πολύ η εποχή που τα εναέρια οχήματα θα γίνουν μέρος της καθημερινής μας ζωής. Τώρα, μια μικρή εταιρεία με έδρα το Μόναχο, η Lilium Aviation, ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρώσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός προσωπικού αεροχήματος, που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και ταυτόχρονα απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα, δηλαδή δεν υπάρχει η ανάγκη της χρήσης αεροδρομίου.

Το όχημα έχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 300 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ενώ το πρωτότυπο που δοκιμάστηκε είναι ένα σκάφος 2 θέσεων, το τελικό σχέδιο είναι να υπάρχουν 5 θέσεις. Αυτό το ιπτάμενο όχημα είναι ένα ελαφρύ αεροσκάφος, που τροφοδοτείται από 36 ηλεκτρικούς αεριωθούμενους κινητήρες τοποθετημένους στα φτερά του, μέσω 12 κινητών πτερυγίων.

Όταν τα πτερύγια είναι σε κάθετη θέση το όχημα απογειώνεται ενώ στην οριζόντια θέση κινείται όπως ένα συμβατικό αεροσκάφος. Κατά την πτήση, η κατανάλωση ισχύος ανά χιλιόμετρο, θα είναι συγκρίσιμη με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα, τροφοδοτείται από μια μπαταρία, παρόμοια με αυτή των αυτοκινήτων Tesla.

Η Lilium προβλέπει πως τα ιπτάμενα οχήματα, στην αρχική τους χρήση, θα αποτελέσουν ένα δίκτυο ταξί, αλλά στο μέλλον σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν για ιδιωτική χρήση. Εργάζονται για να λειτουργήσουν σαν ταξί ως το 2025, ενώ η πρώτη επανδρωμένη πτήση προγραμματίζεται για το 2019.

Δείτε το βίντεο από την πρώτη δοκιμαστική πτήση:

Πηγή: perierga.gr

Διαβάστηκε 2898 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.