Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:44 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 18:37

Νέα πανελλήνια διάκριση στο σκάκι για τη Ναύπακτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ασημένιο μετάλλιο για την Έλενα Μπανιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδελφή της, Αγγελίνα, ήταν η προπέρσινη πρωταθλήτρια.

Με μια σημαντική διάκριση για το σκάκι της Ναυπάκτου ολοκληρώθηκε το 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σχολικού Σκακιού 2017 που πραγματοποιήθηκε 8-9 και 10 Απριλίου. Το κλειστό γήπεδο του Λουτρακίου στο οποίο διεξήχθησαν οι αγώνες γέμισε ασφυκτικά από τους 850 σκακιστές όλων των μαθητικών ηλικιών στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τους γονείς που μπορούσαν να παρακολουθούν για πρώτη φορά τους αγώνες από τις εξέδρες.

Και σε αυτούς τους αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας ήρθε διάκριση για την πόλη της Ναυπάκτου με την 14χρονη σκακίστρια  Έλενα  Μπανιά του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ να κατακτά την 2η θέση στα κορίτσια της Β Γυμνασίου  και να αυξάνει σε 4 τα μετάλλιά της (2 ασημένια – 2 χάλκινα).  Οι διακρίσεις υψηλού επιπέδου τείνουν να μετατραπούν σε συνήθεια για το σκάκι της πόλης της Ναυπάκτου, καθώς υπάρχουν διαδοχικά μετάλλια (Ρουγκάλα Ανδριανή, Μπανιά Ελένη, Κούρογλου Κωνσταντίνο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Πράπα Άνθια, Μπανιά Αγγελίνα) που έχουν κατακτηθεί τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε σε αυτούς τους αγώνες και ο Κωνσταντίνος  Κούρογλου καταλαμβάνοντας την 10η θέση στη γενική κατάταξη της ιδιαίτερα δύσκολης κατηγορίας των Λυκείων. Μια ανάσα από την διάκριση στο ομαδικό βρέθηκε και το 2ο Λύκειο Ναυπάκτου (Κ. Κούρογλου, Β. Κρίτσας, Φ. Χαντζής Κ. Νικοπούλου) που κατέλαβε την 6 πανελλήνια θέση στα Λύκεια ενώ άκρως ικανοποιητική ήταν και η παρουσία του 2ο Γυμνασίου Ναυπάκτου (Ν. Πλούμης, Γ. Κωτσόπουλος,  Γ. Κρίτσας, Ε. Μπανιά) το οποίο κατέλαβε την 8η θέση μεταξύ 19 Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα.

Οι αγώνες ξεκίνησαν  το Σάββατο με την διεξαγωγή του ομαδικού σχολικού πρωταθλήματος Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων με την Ναύπακτο να εκπροσωπείται από την ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου.

Τις επόμενες δύο ημέρες (Κυριακή και Δευτέρα), διεξήχθησαν οι αγώνες του Ατομικού Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 6 Ναυπάκτιων σκακιστών. Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης η παρουσία του Γ.Γ. Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, στην τελετή λήξης του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος στο Λουτράκι, ο οποίος τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του πως η πολιτεία προτίθεται να εισάγει το σκάκι στα σχολεία αναγνωρίζοντας το πόσο συμβάλει στη νοητική ανάπτυξη των παιδιών. Στον απόηχο της πανελλήνιας διάκρισης για όγδοη συνεχή χρονιά των παιδιών αυτών που τυγχάνει να είναι και αθλητές του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Ναυπάκτου (Α.Σ.Ο.Ν. “ΕΠΑΧΤΟΣ”), ο οποίος εδώ και έντεκα χρόνια καλλιεργεί και διαδίδει στη Ναύπακτο το κορυφαίο πνευματικό παιγνίδι του σκακιού. Με αφορμή μάλιστα αυτή την επιτυχία, όπως αναφέρουν τα μέλη του ομίλου για τα παιδιά: “μήπως θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή της πόλης να τους εξασφαλίσει μια μόνιμη στέγη και να τα ενισχύσει, ώστε να είναι οι πρεσβευτές της διαφημιστικής καμπάνιας, για τη προβολή της Ναυπακτίας”;

skaki loutraki (7)

skaki loutraki (9)

skaki loutraki (10)

skaki loutraki (19)

skaki loutraki (21)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1783 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.