Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  5:08 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 16:59

Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ξάνθη επικράτησε εύκολα του Παναιτωλικού 3-0 στα Πηγάδια, διατηρώντας «ζωντανό» το όνειρο των play off και συνεχίζοντας για 4η χρονιά την παράδοση που θέλει την ακριτική ομάδα να βάζει τρία τέρματα στους Αγρινιώτες.

Έτσι έπαιξαν
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το 4-2-3-1, έχοντας τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα και τους Παπαγεωργίου, Καρασαλίδη, Φλίσκα και Γουάλας να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Μπροστά τους ήταν ο Ντε Λούκας, με τον Λουσέρο λίγο πιο προωθημένο, σε ρόλο οργανωτή τον Βασιλακάκη, ενώ οι Λάζιτς και Πιτσέλι έπαιζαν στα άκρα, με τον Γιουνές στην κορυφή της επίθεσης.

Για τους φιλοξενούμενους ο Μάκης Χάβος επέμεινε στο κλασσικό 4-1-4-1 με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Ροντρίγκες, Κούσα στο κέντρο της άμυνας και τους Παπάζογλου, Τσοκάνη από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Μάκος είχε ρόλο «κόφτη», Μάρκος Πάουλο και Λόπες ήταν μπροστά του, ενώ Ρέι και Ρόσα από τα άκρα έδιναν επιθετικές βοήθειες στον Μαρκόβσκι.

Σόου Γιουνές
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της άμυνας του Παναιτωλικού κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Γιουνές, ενώ θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους είτε στο 8' με το σουτ του Γουάλας, είτε στο 21' πάλι με τον Τυνήσιο επιθετικό.

Κάπου εκεί ο Παναιτωλικός, παρά το μεγάλο κενό που είχε στον άξονα, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να βγαίνει από το δικό του μισό και να πλησιάζει την εστία του Ζίβκοβιτς. Τα σουτ του Μαρκόβσκι (25') και του Μάρκους Πάουλο (28' και 34') όμως δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, με τις αργές επιστροφές των φιλοξενούμενων, μεγάλωναν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα στο κέντρο, δίνοντας έτσι χρόνο και χώρο στους παίκτες του Λουτσέσκου για αντεπιθέσεις, με τους Βισιλακάκη, Πιτσέλι και Γιουνές να δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Σε μία από αυτές, ο Αρετόπουλος είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπάζογλου στον Γιουνές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον πρώτο σκόρερ της ακριτικής ομάδας να φτάσει τα 17 γκολ και να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με προβάδισμα δύο τερμάτων.

 

Σκόραρε και καθάρισε
Στην επανάληψη ο Γιουνές μπορεί να έριξε ρυθμούς, όμως ο Πιτσέλι συνέχισε να κάνει άνω κάτω την άμυνα του Παναιτωλικού έχοντας δύο ευκαιρίες να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 56' και στο 57', χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως και αφού η μπάλα δεν έκανε το χατήρι των φιλοξενούμενων στο 58' με το δοκάρι στην σέντρα του Λόπες, ο Βραζιλιάνος μέσοεπίθετικός ξεκίνησε την αντεπίθεση των γηπεδούχων, η οποία είχε ως κατάληξη το 3ο τους γκολ από τον Βασιλακάκη, το οποίο σφράγισε τη νίκη της Ξάνθης και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπολειπόμενο μισάωρο.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας (62΄Καμαρά), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (83' Μεχία), Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Ρόσα (46' Κλέσιο), Παπάζογλου, Μάκος(63΄Μπράβο), Μαρκόβσκι, Ρέι, Πάουλο, Τσοκάνης (63' Ρότσα), Λόπες.

MVP: Ο Χαμζα Γιουνές. Όχι μόνο επειδή πέτυχε δύο γκολ και έγινε ο παίκτης της Ξάνθης με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν, αλλά γιατί σε κανένα σημείο του αγώνα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η άμυνα του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να τον περιορίσει.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Στην πρώτη του συμμετοχή στην βασική εντεκάδα της Ξάνθης, ο Μάρκος Πιτσέλι ήταν απολαυστικός, παίζοντας από την δεξιά πλευρά. Γρήγορος, δραστήριος και με εξαιρετικές εμπνεύσεις, αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Παναιτωλικού.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναιτωλικός είχε μία τεράστια... τρύπα στον άξονα, η οποία ήταν αποτέλεσμα της μέτριας απόδοσης του Γρηγόρη Μάκου. Ο 30χρονος μέσος έμεινε στα ρηχά, δίνοντας αρκετό χώρο στους παίκτες της Ξάνθης, ο οποίος δεν έμεινε ανεκμετάλλευτος.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του πρώτου γκολ του Γιουνές, η πάσα του Βασιλακάκη δεν ήταν και τόσο δυνατή, δίνοντας την εντύπωση οτι ο Κούσας θα προλάβει να κόψει. Ο έμπειρος αμυντικός όμως δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα ο Τυνήσιος να ανοίξει το σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Το πέναλτι που δίνει ο Αρετόπουλος στο μαρκάρισμα του Παπάζογλου στον Γιουνές, ήταν υπερβολικό, καθώς η επαφή του Έλληνα αμυντικού στον Τυνήσιο, δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί την πτώση του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ξάνθη ήθελε τη νίκη για να συνεχίζει να ονειρεύεται play off και από το πρώτο λεπτό έδειξε αποφασισμένη να την πάρει, την ώρα που ο Παναιτωλικός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει στις επιθετικές ορέξεις των γηπεδούχων.   

GAZZETTA.GR

Διαβάστηκε 1923 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.