Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:34 πμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 23:21

Εκδήλωση με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός» στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου με την συνεργασία των δασκάλων, οργάνωσε εκδήλωση με θέμα τον  «Σχολικό Εκφοβισμό ‘Bulling’» και κύριο ομιλητή τον Διδάκτωρα Παιδοψυχολογίας Ιατρικής Σχολής (Ψυχολόγο – Νευροψυχολόγο Παίδων) Δρ. Ιωσήφ Κουράκη (Ph.D). Πλήθος γονέων και δασκάλων παρακολούθησαν την εκδήλωση και συμμετείχαν στην συζήτηση με το πέρας της ομιλίας, βγάζοντας ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Η Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί και μίλησε με τον Κον Σίφη Κουράκη.

kourakis 03

 

Τι είναι Σχολικός Εκφοβισμός Κύριε Κουράκη;

Σχολικός Εκφοβισμός είναι κάθε σκόπιμη αρνητική συμπεριφορά η ενόχληση που προσβάλλει την προσωπικότητα ή και την σωματική ακεραιτότητα παιδιού προς άλλο παιδί μέσα στο σχολείο.

Ένα παιδί που έχει υποστεί σχολικό εκφοβισμό «Bulling” ποιόν πρέπει να ενημερώσει σε πρώτο πλάνο. Τον δασκαλό του η τον γονέα του;

Πρώτιστα η οικογένεια πρέπει να ενημερωθεί από το ίδιο το παιδί. Αλλά μερικά παιδιά διστάζουν να το αναφέρουν στην οικογένεια επειδή δεν υπάρχει αληθινή επαφή ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά.

kourakis 02

Πρέπει κάθε σχολείο να έχει τον δικό του παιδοψυχολόγο για να λειτουργεί καλύτερα ο θεσμός του σχολείου;

Επιβάλλεται να έχει τον παιδοψυχολόγο του κάθε σχολείο για να βελτιώσει την επικοινωνία ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς με τα παιδιά.

Πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να έχουνε υψηλή αυτοεκτίμηση;

Τρείς τρόποι ενδείκνυται για αυτό.
1)    Οι γονείς πρέπει να έχουν συνεχή λεκτική επαφή με το παιδί.
2)    Οι γονείς πρέπει να κάνουν ερωτήσεις και έλεγχο για το σχολείο με διακριτικό τρόπο.
3)    Οι γονείς να αναφέρουν στα παιδιά, παραδείγματα παιδιών με υψηλή αυτοκεκτίμηση δηλ με αναφορά ηρώων παιδικών μυθιστορημάτων.

kourakis 05

Είναι η οικογένεια το ‘κύτταρο’ εκείνο που θα χτίσει μια θωρακισμένη παιδική προσωπικότητα ενάντια στους κινδύνους που ελοχεύουν εκτός σπιτιού και απειλούν το ίδιο το παιδί;

Ναι η οικογένεια είναι το χώρος που θα κτίσει το παιδί την προσωπικοτητά του και πολλές φορές μαζί με το σχολείο και τους δασκάλους θα συμβάλλουν ώστε, το ιδιο το παιδί που θα μετατραπεί σε ενήλικα μεθαύριο να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Δείχνοντας τον σωστό δρόμο οι γονείς δεν θα οδηγήσουν το παιδί τους σε κατάθλιψη, παραβατική συμπεριφορά και τάσεις αυτοκτονίας όταν μεγαλώσει.

Επιμέλεια – Φωτό : Χρύσα Σπαή

kourakis 06

kourakis 07

kourakis 08

Διαβάστηκε 11459 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 23:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033