Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  11:43 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 18:28

Εκδηλώσεις για την παιδική και νεανική λογοτεχνία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παιδική και τη Νεανική Λογοτεχνία που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 28 Μαρτίου όπου Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς συνάντησαν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων του Δήμου Αγρινίου.

Ταυτόχρονα στην Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη βρέθηκαν λογοτέχνες οι οποίοι συνομίλησαν και συζήτησαν με παιδιά.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 με την Κεντρική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο της πρώην Τράπεζας Ελλάδος.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου αφου ευχαρίστησε όλους τους συγγραφείς για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους τόνισε την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του να καθιερωθεί ως θεσμός η συγκεκριμένη εκδήλωση στο Δήμο Αγρινίου.

Ο Δρ. Απόστολος Βετσόπουλος, σχολικός σύμβουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης ανέπτυξε το θέμα «Η Βιωματική – Εκφραστική Λειτουργία στο Λογοτεχνικό Κείμενο» και στη συνέχεια ο κ. Παντελής Φλωρόπουλος, συγγραφέας – εκδότης εφημερίδας «ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ», ανέπτυξε το θέμα «Η Κοσμολογία των Λαϊκών Παραμυθιών».

Η εκδήλωση έκλεισε με Απονομή Τιμητικών Διπλωμάτων σε Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Αδάμης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Κων/νου και Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας»  κ. Θέμης Γαμβρούλης, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρος Τσιλίκας ,η Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου , η Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Κων/νος Χατζόπουλος» κ.Βασιλική Μαραγιάννη και πολλοί άλλοι.
Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Μεταξούλα Μανικάρου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων.

koi-paidiki-logotexnia-dimos (2)

koi-paidiki-logotexnia-dimos (3)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1946 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα