Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:17 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 16:12

Διέξοδος: Τιμή στον Αρχηγό της Φρουράς της Εξόδου Αθανάσιο Ραζη-Κότσικα (Τετ 5/4/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7 το απόγευμα ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» και το  Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος»,  συνδιοργανώνουν, για άλλη μια χρονιά,  εκδήλωση προς τιμήν του Γενικού Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών κατά την Έξοδο Αθανασίου Ραζή-Κότσικα.

Η εκδήλωση θα  ξεκινήσει από το πεζόδρομο μπροστά από την «Διέξοδο».

Αφού νεαρά μέλη του Ομίλου Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο ΛΙΑΡΟΣ», που συμμετέχει στο τελετουργικό μέρος της εκδήλωσης,  παραλάβουν τα κειμήλια του Αρχηγού, θα σχηματιστεί πομπή των συμμετεχόντων και με παιανίζουσα  την φιλαρμονική του «Διονυσίου Σολωμού» θα οδεύσουν στον Κήπο των Ηρώων, όπου μπροστά στην προτομή του Αθανασίου Ραζή-Κότσικα θα τελεστεί  τρισάγιο, θα κατατεθούν στέφανοι τιμής από τους οργανωτές, τον Δήμαρχο και τον  Στρατιωτικό Διοικητή και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του προκηρυχθέντος διαγωνισμού στίχου.

Για τους συνδιοργανωτές θα είναι ιδιαίτερη η χαρά να αποδώσετε μαζί τους την οφειλόμενη τιμή στον Αρχηγό.

www.diexodos.com.gr

Διαβάστηκε 1777 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.