Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:47 πμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 18:54

Το «όχι» του Κωστούλα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού είναι από την πρώτη στιγμή αντίθετος με την αναδιάρθρωση όπως αυτή αποφασίστηκε και το gazzetta.gr προσπαθεί να… αποκωδικοποιήσει το «γιατί».

Aπό τους πρώτους που διαφώνησαν ανοικτά με την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος ήταν ο Φώτης Κωστούλας και αυτό μπορεί να ακούγεται… κάπως. Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού χαρακτηρίζεται εδώ και χρόνια από το ότι πρωτοστατεί σε όσες αλλαγές είναι προς το καλύτερο του ποδοσφαίρου,αλλά ξαφνικά είναι «απέναντι» σε μία απόφαση που όλοι την χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετική». Κάτι που στον απλό φίλαθλο είναι λογικό να… προκαλεί εντύπωση.
 
Επειδή ξαφνικά ο μεγαλομέτοχος των «κυανοκίτρινων» δεν έγινε ο… τρελός του χωριού, το gazzetta.gr θα προσπαθήσει να… αποκωδικοποιήσει την στάση του. Καταρχήν ανάλογες επιφυλάξεις με τις δικές του για το κατά πόσο θα γίνουν πλέι οφ εξέφρασε και ο Χρήστος Πανόπουλος, φεύγοντας από το Δ.Σ. της Τετάρτης. «Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθούν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος», σχολίασε σχετικά, ενώ είπε και μία… ατάκα που πέρασε στα ψιλά. «Η αναδιάρθρωση πέρασε με οριακή πλειοψηφία». Ο Κωστούλας είναι από τους λίγους που εγείρουν στις σχετικές συζητήσεις την παρακάτω «υποσημείωση».
 
Για να περάσει η αναδιάρθρωση θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό και η προκήρυξη, κάτι που απαιτεί τα 3/4 της ολομέλειας, δηλαδή 12 «ναι». Αυτή τη στιγμή θετική ψήφο έχουν δώσει 13 ομάδες, αλλά μέσα σε αυτές είναι και ορισμένες που «παλεύουν» για την παραμονή τους και αν τελικά υποβιβαστούν, τότε θα χρειαστεί να συναινέσει μίνιμουμ μία από τις δύο που θα προβιβαστούν. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προδικαστεί.
Παράλληλα υπάρχει και το ηθικό ζήτημα της ανακατανομής των τηλεοπτικών εσόδων, το οποίο αποτελεί για εκείνον «κόκκινη γραμμή». Οχι τόσο ως προς την ουσία του, χωρίς βέβαια αυτό να αναιρεί την σπουδαιότητά του, αλλά ως το προς την διαδικασία. Από πέρσι ο συνεταιρισμός έχει πάρει την σχετική απόφαση, αλλά ακόμη δεν έχει επικυρωθεί. Τα πάντα είναι σε προφορικό επίπεδο και από την πρώτη στιγμή που τέθηκε ζήτημα αναδιάρθρωσης, από όλους τονίστηκε πως τα δύο θέματα πάνε «πακέτο».
 
Ομως στο Δ.Σ. της Τετάρτης ξανά δεν υπήρξε κάτι το τελεσίδικο, οπότε και η σχετική δέσμευση παραμένει έωλη. Αρα εκείνος μένει σταθερός σε αυτό που συμφωνήθηκε από την αρχή, ότι δηλαδή η αλλαγή στην δομή του πρωταθλήματος θα συνδυαστεί με την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων. Δεν άλλαξε στάση. Βάδισε στα χνάρια όσων έχουν λεχθεί και «αποφασιστεί» από τους περισσότερους κυρίως σε εκείνες τις συζητήσεις των «12», οι οποίες τελικά έμειναν σε απλές θεωρητικές κουβέντες. Στην πράξη δεν υπήρξε «ενιαίο μέτωπο».  Τότε «καταναλώθηκε» πολύς χρόνος και αρκετό μελάνι για μία «σύμπραξη» όλων ώστε να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, αλλά σε κανένα Δ.Σ. δεν παρατηρήθηκε κάτι τέτοιο.
 
Μάλιστα η απόφασή του να βρεθεί απέναντι στην αναδιάρθρωση με τα ισχύοντα δεδομένα, θεωρητικά του κάνει και… κακό. Τι εννοούμε. Ο Κωστούλας έχει εκφράσει την πρόθεση να παραχωρήσει τον Παναιτωλικό, εφόσον βρεθεί ένας επενδυτής που να εγγυάται το μέλλον των «κυανοκίτρινων». Σε περίπτωση που οι ομάδες γίνουν 14, άρα αναβαθμιστεί το προϊόν, αυτόματα θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία όποια ΠΑΕ συμμετέχει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως μία ομάδα όπως ο Παναιτωλικός που έχει κόσμο και μηδενικά χρέη, θα είναι πιο «ελκυστική» σε υποψήφιους αγοραστές και θα εκτοξευτεί το value των μετοχών της.
 
Αρα επιχειρηματικά ο ίδιος θα πρέπει να είναι υπέρ της μείωσης των ομάδων, πόσο μάλλον όταν τα «καναρίνια» δεν συγκαταλέγονται στο γκρουπ εκείνων που «παλεύουν» κάθε χρόνο για τη παραμονή τους. Αρα δεν μπορεί να θεωρηθούν ως «φαβορί» για υποβιβασμό, ώστε να «χρεώσει» κάποιος το «όχι» του σε έναν ενδεχόμενο «φόβο», μήπως πέσει η ομάδα του. Σίγουρα στη μπάλα ποτέ δεν είσαι σίγουρος για κάτι, ωστόσο αυτό μας έχουν δείξει οι τελευταίες σεζόν.  Παρόλα αυτά όμως, εκείνος αντιδρά…

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1714 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.