Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:44 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 20:44

Ναύπακτος: Εγκαίνια έκθεσης στο Φετιχιέ Τζαμί (Πεμ 6/4 - Κυρ 11/6/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 και ώρα 19.00 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης των αποτελεσμάτων της α’ φάσης του ερευνητικού προγράμματος εNAF //Αναγνώριση, Τεκμηρίωση και Προτάσεις για την Ανάδειξη & Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου//. Το πρόγραμμα εκπονείται από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης με τον Δήμο Ναυπακτίας, με την επίβλεψη του ΥΠΠΟA.

Η έρευνα αποβλέπει στον προσδιορισμό των διαδοχικών φάσεων εξέλιξης του πολεοδομικού ιστού και των κινητήριων παραγόντων που διαμόρφωσαν τη σημερινή δομή της πόλης της Ναυπάκτου, προκειμένου να γίνει κατανοητή η δυναμική της, με απώτερο σκοπό έναν ουσιαστικό μελλοντικό σχεδιασμό, που θα εξασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και μνημείων.

Η έκθεση στο Φετιχιέ Τζαμί προβλέπεται να διαρκέσει από τις 7 Απριλίου έως τις 11 Ιουνίου του 2017 και θα είναι επισκέψιμη για το ευρύ κοινό Πέμπτη έως Κυριακή 19.00-21.00. Τις πρωινές ώρες ο χώρος θα είναι ανοικτός κατόπιν συνεννόησης για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις. Με αφορμή την έκθεση, η Εφορεία θα υλοποιήσει εκπαιδευτική δράση για μαθητές της Α’βαθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός της είναι η γνωριμία των παιδιών με τον οχυρωμένο παραδοσιακό οικισμό της Ναυπάκτου και η ενημέρωσή τους για τους τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

prosklisi

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1728 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 20:48
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.