Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:54 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 20:40

Μοναδικές συλλογές της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου σε Μεσολόγγι – Ναύπακτο και Κέρκυρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο των 20 χρόνων από την Ιδρυση της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.&Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου, τρεις πόλεις υποδέχονται τις εντυπωσιακές συλλογές της

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 8 μ.μ. με αφορμή την 191η Επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων και την συμπλήρωση 20 χρόνων έντονης πολιτιστικής παρουσίας και προσφοράς της Π.Χ.Σ.Μ., στους φιλόξενους χώρους της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου (έναντι της Μητροπόλεως του Αγίου Σπυρίδωνα) θα γίνει η παρουσίαση της Ε’ Διαδρομής «Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων» με την συνεργασία της ιστορικής αίθουσας Τέχνης «ΑΡΓΩ». Είχε προηγηθεί η συνεργασία με τις αίθουσες Τέχνης Καπλανών, Τεχνοχώρος, Ζουμπουλάκη, Αγκάθι-Καρτάλος.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Στις «Σύγχρονες τάσεις της Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής» αναφέρεται η έκθεση που θα γίνει στη Ναύπακτο. Η πόλη που έχει θέσει υπό την αιγίδα της με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τους εορτασμούς της Πινακοθήκης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου με την συμπλήρωση 20 χρόνων με δεδομένο ότι η οικογένεια Μοσχανδρέου είναι Ναυπακτιακής καταγωγής επί 5 γενιές.

Στην έκθεση συμμετέχουν γνωστά ονόματα της εικαστικής ζωής: Αϊβάζογλου Αχιλλέας, Ανούση Ρένα, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Βαμβατήρα Μάγδα, Βαρβάκη Κάτια, Βασιλάκου Μαργαρίτα, Δεβετζής Ανδρέας, Δρογώση Τάνια, Ζιάκα Μαρία, Καλατζής Νίκος, Καμπάνης Μάρκος, Καπελιάρη Ράνια, Κατσιρέας Σταυριανός, Κολιπέτσα Βασιλική, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κροκίδη Αναστασία, Λάβδας Απόστολος, Λαναράς Γιώργος, Λύτρας Σπύρος, Μαναβή Πένη, Μαρούδα Καλλιρόη, Μαυρομμάτη Καίτη, Μηλιώτης Δημήτρης, Μπλιάτκας Νικόλαος, Σάλλα Αικατερίνη, Σαργέντης Τάσος, Σαρελάκου Ρουμπίνα, Σιάγκρης Παναγιώτης, Σιδέρη Εύη, Σταθόπουλος Γιώργος, Στραβοράβδης Πέτρος, Τσαρουχάς Νίκος, Φασιανός Αλέκος, Χαροκόπου Αναστασία.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας από την Τετάρτη 5 Απριλίου έως και 21 Μαΐου ε.ε. θα παρουσιάζεται η σημαντική συλλογή της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου «Τρεις Γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής–Χαρακτικής».

Μια συλλογή που «έσπασε» ρεκόρ επισκεψιμότητας όπου εξετέθη, στις Δημοτικές Πινακοθήκες Αθηνών, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Πατρών, Καρδίτσας, τώρα Κέρκυρα και από 27 Μαΐου στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Κατσίγρα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1872 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.