Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:40 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 16:16

Με αφορμή την "Γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης" μιλάμε με την συγγραφέα Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Σταυρούλα-Κάτσου Καντάνη κατάγεται από την Καλαμάτα, έχει σπουδάσει θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδάσκει σε σχολεία του Αγρινίου.  Την συναντήσαμε στο Δημιουργικό Παιγνιδοβιβλιοπωλείο "Το Φουρφούρι" στα πλαίσια μιας δράσης με παιδιά για την "Γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης" όπου μίλησε στην Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr για το παιδικό βιβλίο, καθότι έχει σημαντική συγγραφική δράση τα τελευταία χρόνια.

kantani 15

Πότε εκδόσατε το πρώτο έργο σας;

Το 2004 από τον οίκο «Ψυχογιός» έχει εκδωθεί το πρώτο μου έργο και από τότε μέχρι σήμερα συνεργάζομαι με τον οίκο αυτό.

Τα έργα σας επιδρούν στην ψυχολογία των παιδιών;

Σίγουρα επιδρούν στην ψυχολογία των παιδιών γιατί στα βιβλία θα βρούν πρότυπα και θα αναπτύξουν στο μυαλό τους θέματα Κοινωνικά και Οικολογικά. Ο πλανήτης μας χρειάζεται προστασία και πρέπει να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στην οικολογία και το περιβάλλον.

kantani 06

Πως θα παρακινήσουμε τα παιδιά μας να διαβάσουν βιβλία εκτός του σχολείου;

Πρώτα από όλα διαβάζοντας εμείς οι γονείς βιβλία. Υπάρχει ποικιλία βιβλίων με ωραία εικονογράφηση στο σπίτι και στο σχολείο. Το παιδί είναι ένας δέκτης ευαίσθητος και εμείς πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για αυτά.

Τι προσπάθειες γίνονται σήμερα από τους εκπαιδευτικούς για να αγαπήσουν τα βιβλία τα παιδιά;

Οι προσπάθειες στα σχολεία και η διάθεση των δασκάλων για δράσεις είναι πολύ σημαντικές. Μιλάμε για ομαδικές εργασίες όπου αναλύουν τα θέματα καλώντας συγγραφείς και έχουν τα παιδιά την δυνατότητα να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ίδιο συγγραφέα του βιβλίου που διάβασαν. Αρα βγάζουν τον ψυχικό τους κόσμο τα παιδιά, βρίσκουν τα χαρισματά τους, ευαισθητοποιούνται, παίρνουν απαντήσεις σε ότι τα προβληματίζει. Το βιβλίο είναι «ένα ατέλειωτο μεγάλο ταξίδι»  

Υπάρχουν ομάδες φιλαναγνωσίας βιβλίου στην πόλη μας;

Το Αγρίνιο έχει πνευματικές ομάδες φιλαναγνωσίας οι οποίες παρακινούν το παιδί να διαβάσει. Τέτοιες δράσεις έχουμε στην Δημοτική βιβλιοθήκη. Με τις δράσεις αυτές αποκτούν γνώσεις και μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο.

kantani 07

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 10629 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033