Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 19:33

«Ποιος σκότωσε τον Θεό του Έρωτα;» το νέο βιβλίο του Δημ. Τζουβάλη και της Αρσ. Σερμιντζέλη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γνωρίστε το μυθιστόρημα των δυο συγγραφέων με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία…

Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιπτώσεις της μεγαλύτερης αναπτυξιακής επένδυσης στην μεταπολεμική Ελλάδα, συντελούν σ’ ένα μοναδικό μυθιστόρημα. Η δομή, ο τρόπος γραφής, η γλώσσα και η αγωνία ως το τέλος, θα σας καθηλώσουν.

Το βιβλίο του Δημήτριου Τζουβάλη και της Αρσινόης Σερμιντζέλη «Ποιος σκότωσε τον Θεό του έρωτα;» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

Μάλιστα, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, ο συγγραφέας Δημήτρης Τζουβάλης μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Δέκα στην Ενημέρωση» όπου τόνισε ότι το μυθιστόρημα αναφέρεται στην Πεσινέ στην Βοιωτία, την μεγαλύτερη επένδυση που έγινε Μεταπολεμικά στην Ελλάδα (100 εκατ. δολαρίων τότε) και το βιβλίο βασίζεται σε 700 συνεντεύξεις, που πάρθηκαν από απλούς εργάτες της εταιρείας, μέχρι τον πρόεδρό της.

Αναφερόμενος, στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της τότε εποχής, επισήμανε ότι άλλαξαν άρδην, εξαιτίας αυτής της επένδυσης.

Όσο για την πλοκή του βιβλίου αλλά και τον αινιγματικό τίτλο του, σημείωσε πως το μυθιστόρημα βασίστηκε πάνω σε κάποιους μύθους. Ένας από αυτούς ήταν ένας υποτιθέμενος φόνος, και εκεί σκοτώθηκε ο Θεός του έρωτα. Ο συγκεκριμένος φόνος όπως και οι υπόλοιποι μύθοι χρησιμοποιήθηκαν, όπως είπε για να ο κόσμος να καταλάβει καλύτερα το νόημα των κοινωνικών και ιστορικών αλλαγών.

Περιγραφή

Ξέρεις τι θα πει άντρας; Από τον πατέρα σου ανακάλυψαν τη λέξη. Τρεις μυρουδιές αναστατώνουν τον άντρα. Η μυρουδιά της γυναίκας, η μυρουδιά της ψημένης σάρκας και η μυρουδιά του χρήματος. Και μια τέταρτη που περικλείει και τις τρεις πρώτες. Η μυρουδιά της εξουσίας. Τον Μάρκο τον λένε θεό του έρωτα, ή χάριν συντομίας απλά Θεό. Θεός του έρωτα, γιατί καμιά γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία του. Θεός, γιατί οι άντρες τον βρίζουν, όπως κάθε θεό και άγιο που δεν τα φέρνει καταπώς επιθυμούνε.

Θεός γιατί έχει το προνόμιο να αποφασίζει ποια γυναίκα θα ζήσει πρόσκαιρα στον παράδεισο κοντά του, ή στην κόλαση χωρίς να πάρει γεύση ευτυχίας στην αγκαλιά του, ή ακόμα χειρότερα θα εκδιωχτεί από τον κήπο, αφού δοκίμασε και εθίστηκε στα πανύγλυκα φρούτα του.

Οι συγγραφείς

Ο Δημήτρης Τζουβάλης γεννήθηκε στη Λεπενού, ενώ ο πατέρας του κατάγονταν από το Νεοχώρι Μεσολογγίου και η μητέρα του από το Ζαπάντι Αγρινίου. Μεγάλωσε στην Κατούνα, στο Γαλαξίδι, στην Αμφιλοχία, στον Αστακό και στο Αγρίνιο.

Η Αρσινόη Σερμιντζέλη γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Πέθανε το 2007.

http://iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 1574 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.