Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:16 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 19:04

Αγρίνιο: μαθητές ενημερώθηκαν από ηλεκτρολόγους για το ρεύμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαθητές και των δύο τμημάτων της Έ τάξης του 7ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου και του 1ου δημ. Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου επισκέφθηκαν, την Τρίτη 14/3 και την Τετάρτη 16/3, τα γραφεία του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Ο Θαλής» αντίστοιχα.

Η επίσκεψη έγινε παρουσία των εκπαιδευτικών τους στα πλαίσια εκπαιδευτικής ενημερωτικής εκδρομής μιας και στο μάθημα της Φυσικής εντάσσεται το κεφάλαιο του ηλεκτρισμού.

Την παρουσίαση με θέμα «το ηλεκτρικό ρεύμα και εμείς» που έφτιαξε και παρουσίασε ομάδα ηλεκτρολόγων του συνδέσμου παρακολούθησαν και τις δυο ημέρες συνολικά 85 μαθητές.

Η παρουσίαση είχε ως στόχο να ενημερώσει τους μαθητές για το πόσο χρήσιμο είναι το ηλεκτρικό ρεύμα στη ζωή τους αλλά να τους τονίσει και ποιους κινδύνους κρύβει. Επίσης αναφέρθηκαν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων και ζημιών που μπορεί να προκληθούν από κακή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρέπει να ειπωθεί ότι οι ηλεκτρολόγοι έμειναν έκπληκτοι από τον προβληματισμό των μαθητών και τον καταιγισμό ερωτήσεων που τους απεύθυναν.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε προβολή βίντεο από τον προτζέκτορα με τίτλο « το ταξίδι της ηλεκτρικής ενέργειας» και κατόπιν έγιναν κάποια μικρά πειράματα.

Το Δ.Σ. του συνδέσμου ευχαριστεί θερμά τους/τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τωνδυο2 σχολείων για την ιδιαίτερη τιμή που τους έκαναν με την παρουσία τους και εύχεται το ίδιο παράδειγμα να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της περιοχής. Σημειώνει εξάλλου πως η ομάδα του συντονισμού της παρουσίασης μπορεί να αφιερώσει και άλλον πολύτιμο χρόνο για την «παιδεία».

koi-mathites-ilektrologoi (1)

koi-mathites-ilektrologoi (5) koi-mathites-ilektrologoi (4) koi-mathites-ilektrologoi (3) koi-mathites-ilektrologoi (2)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1505 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.