Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:15 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 20:32

Ενωση Αγρινίου: Η υπουργική απόφαση για τις Πύλες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δείτε τι ακριβώς λέει η απόφαση του υπουργού, διαβάστε τη …και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

«Υπεύθυνος για την εποπτεία και τον έλεγχο του Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης των Κ.Υ.Δ. και των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων, καθώς και την αξιολόγηση του έργου τους, ορίζεται ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.».

Αυτό ορίζει η πολιτεία με την υπ’ αριθμ. πρωτ.2824/29941 υπουργική απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου (δείτε ολόκληρη την υπουργική απόφαση ΕΔΩ).

Με απόλυτη σαφήνεια, επομένως, γίνεται ξεκάθαρο ότι την εποπτεία για όλα τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, όπως και για τον Φορέα Συντονισμού, την έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ίδια απόφαση ξεκαθαρίζει επίσης ότι «οι Φορείς που έχουν εγκριθεί με τις αποφάσεις του πρώτου εδαφίου εξομοιώνονται μεταξύ τους, έχουν αυτοτελή νομική προσωπικότητα και μετονομάζονται στο εξής σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων(Κ.Υ.Δ.)». Και στον σχετικό κατάλογο των ΚΥΔ υπάρχει, πρώτο μάλιστα, το όνομα της Ένωσης Αγρινίου.

Οι Φορείς, λοιπόν, εξομοιώνονται και αποκτούν πλήρη νομική αυτοτέλεια. Όπως ακριβώς έχουμε επανειλημμένως επισημάνει, η κατάργηση των Πυλών Β’ συνιστά μια σημαντική αλλαγή στο όλο πλαίσιο, την οποία και επιδιώξαμε ως Συνεταιρισμός, την χαιρετήσαμε δε από την πρώτη στιγμή.

Ως Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων, με αυτοτελή νομική προσωπικότητα, που μας ελέγχει και μας εποπτεύει μόνο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και κανένας άλλος ενδιάμεσος Φορέας, συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που από την ίδρυση του Συνεταιρισμού με συνέπεια πράττουμε επί δεκαετίες, να συνεργαζόμαστε δηλαδή με κάθε αρμόδια υπηρεσία και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, προκειμένου να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης στους αγρότες, τόσο στο ΟΣΔΕ όσο και στο σύνολο των υπηρεσιών που χρειάζεται.

Αποσαφηνίζουμε, ωστόσο, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε κανενός είδους οικονομική επιβάρυνση προς τους αγρότες, για εικονικές υπηρεσίες.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ εξελίσσετε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα για τους παραγωγούς, οι οποίοι κρίνουν και αξιολογούν, γνωρίζουν το συμφέρον τους και, φυσικά, δεν πτοούνται από τους τόνους λάσπης και την οργανωμένη παραπληροφόρηση στην οποία έχουν επιδοθεί ξένα προς τον τόπο και προς το χώρο ιδιωτικά συμφέροντα.

Διαβάστηκε 1342 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.