Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:11 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 19:18

«Καλοί άνθρωποι σε σκοτεινούς καιρούς» (νέος διαγωνισμός) η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαρτίου από το vivlio-life και τις εκδόσεις Πατάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνούν αφήνοντας τα στοιχεία τους μέσα σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τη λήξη των διαγωνισμών και να ενημερώνονται για τα ονόματα που κέρδισαν.

Το vivlio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ» Συγγραφέας: ΑΡΤΟΥΡΟ ΠΕΡΕΘ-ΡΕΒΕΡΤΕ

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης και μετά από αποδοχή το σχόλιό σας θα εμφανιστεί
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Μετάφραση: ΤΙΤΙΝΑ ΣΠΕΡΕΛΑΚΗ

«Σε καιρούς σκοτεινούς, πάντα υπήρξαν καλοί άνθρωποι που, µε οδηγό τη Λογική, µόχθησαν να φέρουν στους συµπατριώτες τους τον διαφωτισµό και την πρόοδο. Και δεν ήταν λίγοι όσοι πάσχιζαν να τους εµποδίσουν».
Στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν δύο µέλη της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδηµίας, ο βιβλιοθηκάριος δον Ερµόχενες Μολίνα και ο ναύαρχος δον Πέδρο Θάρατε, επιφορτίστηκαν από τους συναδέλφους τους να ταξιδέψουν στο Παρίσι για να αποκτήσουν µε τρόπο σχεδόν µυστικό τους 28 τόµους της Encyclopédie του Ντ’Αλαµπέρ και του Ντιντερό, που στην Ισπανία ήταν απαγορευµένη, κανείς δεν µπορούσε να υποπτευθεί ότι οι δύο ακαδηµαϊκοί θα αντιµετώπιζαν µια επικίνδυνη αλληλουχία µηχανορραφιών στο ταξίδι που θα τους οδηγούσε, µέσα από δρόµους γεµάτους ληστές και άβολες λοκάντες και πανδοχεία, από την πεφωτισµένη Μαδρίτη του Καρόλου Γ´ στο Παρίσι των καφέ, των σαλονιών, των φιλοσοφικών κύκλων και των πολιτικών αναταραχών τις παραµονές της Γαλλικής Επανάστασης. Βασισµένο σε πραγµατικά γεγονότα και χαρακτήρες, τεκµηριωµένο µε µεγάλη σχολαστικότητα, συγκινητικό και σαγηνευτικό σε κάθε του σελίδα, το Καλοί άνθρωποι σε σκοτεινούς καιρούς αφηγείται την ηρωική περιπέτεια εκείνων που, µε οδηγό τους τα φώτα της Λογικής, θέλησαν ν’ αλλάξουν τον κόσµο µε τα βιβλία, τότε που το µέλλον έσπρωχνε τις παλιές ιδέες στο περιθώριο και ο φόβος της ελευθερίας έκανε εδραιωµένους θρόνους και κόσµους να παραπαίουν.

Διαβάστηκε 2824 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.