Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:17 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 15:25

Διάλεξη του καθηγητή Χρήστου Μασσαλά στο Αγρίνιο (Τετ 22/3/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει διάλεξη με τον καθηγητή κ. Χρήστο Β. Μασσαλά, π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Η Ιστορική Μνήμη : Ένας οδοδείκτης για το μέλλον…» την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017στο κτίριο της π. Τράπεζας Ελλάδος στις 7.30 μ.μ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η κρίση είναι η ευκαιρία να σκεφτούμε με όρους του μέλλοντος και να απαιτήσουμε παιδεία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ελπίζουμε…

Ο Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε στους Χουλιαράδες του νομού Ιωαννίνων. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Polytechnic Institute of Brooklyn, New York και αναγορεύτηκε διδάκτορας και υφηγητής της μηχανικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Υπήρξε Εντεταλμένος Υφηγητής και εν συνεχεία Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέχρι το 1999 και από ίδιο έτος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικής των Υλικών του ιδίου Πανεπιστημίου. Επίσης, διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Trinity College του Δουβλίνου. Ο Χρήστος Μασσαλάς διετέλεσε για δύο πρυτανικές θητείες αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1994-1997 & 2003-2006) και πρύτανης στο ίδιο πανεπιστήμιο για άλλες δύο πρυτανικές θητείες (1997-2003). Από το 2004 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και από το 2006 είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Π.Ε.). Έχει διατελέσει μέλος ή και πρόεδρος σημαντικών επιστημονικών συμβουλίων όπως αυτά του Ιδρύματος Ωνάση (μέλος), του Ι.Β.Ε. (πρόεδρος και αναπληρωτής διευθυντής). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 120 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 70 εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και σε συλλογικούς τόμους. Επίσης έχει συγγράψει διδακτικά εγχειρίδια και έχει μεταφράσει εξειδικευμένα βιβλία. Πολύ συχνά αρθρογραφεί στον ημερήσιο και στον κυριακάτικο τύπο. Συμμετείχε στην επίβλεψη πλήθους διδακτορικών διατριβών —9 εξ αυτών έχουν εκπονηθεί και υποστηριχτεί υπό την κύρια εποπτεία του. Έχει εξειδικευτεί στη διοίκηση των πανεπιστημίων —συμμετείχε σε πλήθος σχετικών σεμιναρίων. Είναι παντρεμένος με την Αλίκη Μουκαρίκα, αναπλ. καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι πατέρας τριών τέκνων. Είναι λάτρης της λογοτεχνίας, της φύσης και του μπάσκετ, άθλημα στο οποίο επιδίδεται συστηματικά και με ζήλο.

Διαβάστηκε 1700 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.