Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:39 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 20:22

Μικρές-μικρές παρεμβάσεις που κάνουν πιο «φιλικό» το Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός και μικροαλλαγές σε δημοτικούς χώρους

Σημαντικές, αν και μικρές, παρεμβάσεις πραγματοποιεί όλο το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αγρινίου σε πολλά κεντρικά και μη σημεία της πόλης. Διάφοροι δημοτικοί χώροι αλλάζουν εικόνα με τα συνεργεία του Δήμου να τοποθετούν παγκάκια, κολώνες ηλεκτροφωτισμού, ενώ κάνουν και αρκετές εργασίες καλλωπισμού, περίφραξης και τσιμεντόστρωσης σε κοιμητήρια.

Ειδικότερα, καινούρια παγκάκια αντικατέστησαν τα παλιά και φθαρμένα παγκάκια σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, όπως την κεντρική πλατεία, το Συντριβάνι, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Ρηγανά, τη Στράτο, τη Γαβαλού και το Αγγελόκαστρο. Σε ό,τι αφορά τον ηλεκτροφωτισμό έγιναν και γίνονται βελτιώσεις του φωτισμού σε πολλά σημεία του Δήμου, ενώ τοποθετήθηκαν κολώνες σε σημεία που προηγουμένως δεν είχαν καν φωτισμό.
Στο κομμάτι της ύδρευσης τώρα πραγματοποιήθηκαν πολλά έργα και έγιναν αλλαγές σε δίκτυα πολλών περιοχών. Αυτές τις ημέρες μάλιστα κατασκευάζεται και ο κεντρικός αγωγός από την Τριχωνίδα στις κεντρικές δεξαμενές τις Μακρυνείας.

Μικροεπεμβάσεις έγιναν και στο Κοιμητήριο Αγρινίου, το οποίο τα συνεργεία του Δήμου περιποιήθηκαν κάνοντας «τα αυτονόητα», όπως αρέσκεται να λέει η Δημοτική Αρχή. Καθαρισμός, περίφραξη και τσιμεντόστρωση των εσωτερικών διαδρόμων ήταν οι πρώτες παρεμβάσεις που έγιναν. Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα κοιμητήρια του Δήμου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν παρεμβάσεις σε ακόμη περισσότερα νεκροταφεία του Δήμου.

Μιλώντας για τις παρεμβάσεις αυτές, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ευθύμιος Γρίβας τονίζει:

«Εμείς δεν κάνουμε θόρυβο να μας ακούσουν. Το έργο μας το βλέπουν, το ζουν και το απολαμβάνουν οι ίδιοι οι δημότες και δεν είναι δυνατόν να κριθούμε σε αυτά τα δυόμιση χρόνια που υπηρετούμε τον Δήμο. Δεν έχουμε βέβαια κάποιο μαγικό ραβδί». Ο κ. Γρίβας υπογραμμίζει για τον ηλεκτροφωτισμό ότι «πριν ένα χρόνο σε πολλά σημεία του Δήμου δεν υπήρχαν τοποθετημένα αγκίρια 10 & 15 ετών για να δεχτούν φωτισμό. Εμείς αρχίσαμε να τα τοποθετούμε. Ήδη ο εργολάβος άρχισε να δουλεύει στο κομμάτι από τα φανάρια του Πολυχρόνη έως τον Άγιο Κωνσταντίνο. Παραλάβαμε κώνους και θα παραδώσουμε φώτα. Στο πλαίσιο αυτό είναι σε εξέλιξη εργασίες για τον επικίνδυνο αξονικό φωτισμό της Δημοτικής κοινότητας Καινούριου, ένα έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ». Αναφέρει επίσης ότι ο Δήμος βελτίωσε τον φωτισμό στο ΔΑΚ Αγρινίου, ενώ τοποθετήθηκα φωτισμός και στο γήπεδο Αγγελοκάστρου.

«Τα συνεργεία έχουν άμεση ανταπόκριση σε όλες σχεδόν τις αιτήσεις» καταλήγει ο Αντιδήμαρχος και υπογραμμίζει σχετικά με τις παρεμβάσεις στα κοιμητήρια: «Αυτό από μόνο του είναι δείγμα πολιτισμού σε μια εποχή που οι αξίες των προγόνων μας έχουν ξεφτίσει επικίνδυνα».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1471 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.