Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:31 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 18:41

Δήμος Ναυπακτίας: Ενημέρωση σχετικά με Δημ.Σχολ. Τρικόρφου και Αποκατάσταση Δυτικής Προβλήτας Αντιρρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παραθέτουμε τα Δελτία Τύπου που εστάλησαν απο τον Δήμο Ναυπακτίας για ενημέρωση του κοινού :

Σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο Τρικόρφου

Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι δήθεν υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο Τρικόρφου παρουσιάζοντας μάλιστα μια εικόνα εγκατάλειψης. Η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου και της παράταξης μας, κάτι το οποίο έχουμε αποδείξει και έμπρακτα. Στα πλαίσια αυτά μόνο για το Δημοτικό Σχολείο Τρικόρφου πράξαμε τα εξής:

1. Νομιμοποιήσαμε το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου, το οποίο ήταν αυθαίρετο υπαγάγοντας αυτό στον Ν. 4178/2013, ενώ η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ήδη έχει προβεί στην εκπόνηση σχεδίων για τη διαμόρφωση του αυλείου χώρου.

2. Η Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή με προεδρεύοντα τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σύψα ενέκρινε πίστωση για την διαμόρφωση του αύλειου χώρου ποσού 3200€

3. Η Δ/νση Περιβάλλοντος δια του αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Κοτσανά τοποθέτησε προσωρινή συρματοπερίφραξη και ήδη έχει δρομολογηθεί η τοποθέτηση οριστικής περίφραξης, όπως και καγκελόπορτας.

3. Η ΤΕΡΝΑ την οποία και ευχαριστούμε, ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα μας και μας εξασφάλισε 200 κυβικά τσιμέντο εντελώς δωρεάν για την διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

Όλες οι ενέργειες αυτές έγιναν μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Λουκόπουλου, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου στη Χάλκεια Αντώνη Πολονύφη και των Αντιδημάρχων Κώστα Καρακώστα, Ιωάννη Σύψα και Ανδρέα Κοτσανά.

Σχετικά με την αποκατάσταση της Δυτικης Προβλήτας Αντιρρίου

Παραδόθηκε από τον μελετητή και παρελήφθη από το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου η οριστική μελέτη για την αποκατάσταση του Δυτικού Προβλήτα του Αντιρρίου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου με φάκελο που απέστειλε ζητά επειγόντως από το Υπουργείο Ναυτιλίας την καταβολή του ποσού των 100.000,00 ευρώ για την άμεση αποκατάσταση του προβλήτα καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατά την προσέγγιση των πλοίων της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου.

Τις επόμενες ημέρες θα επιδιωχθεί συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Η αποκατάσταση του Δυτικού Προβλήτα του Αντιρρίου αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες του ΔΛΤΝ, ωστόσο, δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς συνιστά λιμενικό έργο για το οποίο απαιτούνται μελέτες και πλείστες αδειοδοτήσεις.

Διαβάστηκε 810 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.