Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:16 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 20:12

Κώδικας…τιμής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα ψέμα έχει κάνει το γύρο του μισού πλανήτη πριν η αλήθεια προλάβει να φορέσει τα παπούτσια της (Mark Twain). Ωστόσο, …το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Και όπως είναι γνωστό, ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Η αλάνθαστη λαϊκή σοφία, αυτή με την οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές Ελλήνων, χαραγμένη στο DNA των ανθρώπων της ελληνικής επαρχίας, του μόχθου και της παραγωγής, ως αυθύπαρκτος πια μηχανισμός αυτοάμυνας, ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά κάθε αγρότη και εξ αντικειμένου τον προστατεύει από κάθε απόπειρα εξαπάτησης.

Με απλά λόγια, όσοι νομίζουν ότι με ασύστολα ψέματα, συκοφαντίες και τόνους λάσπης θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τους παραγωγούς, σφάλουν τεράστιο λάθος. Και το μεγαλύτερο από όλα, οι ψευδαισθήσεις τους και επιμονή τους να αντιμετωπίζουν τον αγρότη σαν έρμαιο των δικών τους διαθέσεων, άβουλο ων, που δεν ξέρει ποιο είναι το συμφέρον του και θα του το υποδείξουν οι ίδιοι.

Για την Ένωση Αγρινίου τα πράγματα είναι πολύ απλά και απολύτως ξεκάθαρα:

Οι παραγωγοί θα επιλέξουν ελεύθερα για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ, θα κρίνουν και θα συγκρίνουν τιμές, ποιότητα υπηρεσιών, αξιοπιστία, φερεγγυότητα, ασφάλεια.

Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ποιος είναι δίπλα τους και τους στηρίζει δεκαετίες τώρα και ποιοι εμφανίστηκαν από το πουθενά, με μοναδικό στόχο το κέρδος, έχοντας μάλιστα το θράσος να προσπαθούν να οικειοποιηθούν τη μείωση του τιμολογίου, που με μεγάλη προσπάθεια εμείς (η Ένωση Αγρινίου και όλοι όσοι βρεθήκαμε απέναντι από τα ιδιωτικά συμφέροντα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.), επιβάλαμε.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πολύ πριν επέλθει η οριστική ρήξη, όταν αγωνιωδώς παλεύαμε μέσα από το ίδιο το σχήμα της GAIA να την πείσουμε ότι το κόστος είναι τεράστιο, σαφώς δυσανάλογο των ανύπαρκτων υπηρεσιών της (αφού το έργο ήταν ανέκαθεν ευθύνη των Πυλών), τα δε τεράστια κέρδη των μεγαλομετόχων της, με κανέναν τρόπο δεν επέστρεφαν στην αγροτική οικονομία, αλλά οδηγούνταν κατά το πλείστον στον μεγαλομέτοχο της GAIA, στη Neuropublic Α.Ε.

Η απάντηση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. σε εκείνη την προσπάθεια, ήρθε με εξώδικο στο οποίο, μας κατηγορούσε για αυτό που εμείς δηλώνουμε υπερήφανοι, ότι δηλαδή συγχέουμε τη συνεταιριστική μας δραστηριότητα με τους σκοπούς της ακραιφνούς μορφής κεφαλαιουχικής εταιρείας, που είναι η άντληση κεφαλαίων και η κερδοφορία.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί εμφανίζεται το σχετικό απόσπασμα από το εν λόγω εξώδικο, με την κυνική ομολογία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. ότι την ενδιαφέρει μόνο το κέρδος.


Ιδού ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η Ένωση Αγρινίου και πολλοί άλλοι υγιείς Συνεταιρισμοί αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από το σχήμα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.


Οι ίδιοι άνθρωποι της ίδιας εταιρείας, έρχονται σήμερα, με προφανή στόχευση τον εγκλωβισμό των αγροτών, να μιλήσουν για μείωση τιμολογίου και να παραθέσουν ένα φορτηγό με ψέματα, μήπως και καταφέρουν να επιβιώσουν, σε έναν χώρο που δεν τους γνωρίζει, δεν τους χρειάζεται, δεν τους πιστεύει.

Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, κάποια πράγματα ακόμη:

1). Φορέας Συντονισμού, ουσιαστικά από φέτος δεν υφίσταται. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου ήταν σαφέστατος: «Συστήνεται και λειτουργεί εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της εποπτείας και του ελέγχου των Φορέων καθώς και της αξιολόγησης του έργου τους. Το έργο της Επιτροπής θα υποστηρίζεται από ειδικές εφαρμογές μέσω του πληροφοριακού συστήματος εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Το ποσοστό που ετσιθελικά έπαιρνε η GAIA από κάθε δήλωση ΟΣΔΕ, εμείς το επιστρέφουμε στον ίδιο τον παραγωγό. Και αυτό είναι μια τεράστια προσφορά προς όλους τους αγρότες, σε όλη τη χώρα.

2). Η Ένωση Αγρινίου παρέχει ένα πλέγμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τον αγρότη. Στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών, εκτός απ’ το ΟΣΔΕ, παρέχουμε, όχι απλή εξυπηρέτηση αλλά ουσιαστική υποστήριξη σε όλα όσα αφορούν τον αγρότη: Βιολογικά, Νέοι Αγρότες, ΦΠΑ, Εξισωτικά, Λογιστικά, Αγροπεριβαλλοντικά, Κτηνοτροφικές Εγκαταστάσεις, Γεωτρήσεις, Γεωπονικές και Κτηνιατρικές συμβουλές, κτλ. κτλ. κτλ.

⇒ Τα δε κέρδη γίνονται επενδύσεις στον αγροτικό χώρο, που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας.

3). Πράγματι, η Ένωση Αγρινίου δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια (αρκετά πριν την ίδρυση της Gaia) σε πολλές περιοχές της χώρας (Πιερία, Ροδόπη, Κομοτηνή, Λάρισα, Κοζάνη, Χανιά, πλέον και Κορινθία και Ευρυτανία, ενώ έχει προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες υποστήριξης σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία, όπως σε Κέρκυρα, Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς, Αχαία κ.α.) με την Αρωγήν, τώρα και με την ΑγροΓένεσις, αμιγώς Συνεταιριστικά σχήματα, με υπηρεσίες ποιότητας από προσωπικό που διαθέτει εμπειρία ετών. Να σημειωθεί ότι στις ως άνω περιοχές, αυτές που επί τόσα χρόνια δραστηριοποιούμαστε, κάθε άλλο παρά για λόγους «κανιβαλισμού» βρεθήκαμε. Αντιθέτως, κληθήκαμε να πάμε στις περιοχές αυτές, προκειμένου να δώσουμε λύσεις, σε μια δύσκολη μάλιστα περίοδο και ύστερα από παρότρυνση των αρμοδίων υπηρεσιών της πολιτείας.

Κανιβαλισμός και συνεταιρισμοφαγία, ωστόσο, είναι το να υποχρεώνεις Συνεταιρισμούς να υποστείλουν το σήμα κατατεθέν τους για να υψώσουν στη θέση τους τα λάβαρα της GAIA. Καταστάσεις πρωτοφανείς, απολύτως ντροπιαστικές για το Συνεταιριστικό Κίνημα.

Πάντως, δεν στέκει σε καμία λογική η GAIA να έχει δικαίωμα να γεμίσει τη χώρα με ΚΕΑ, με χρήματα μάλιστα που παρανόμως έχει κρατήσει από Συνεταιρισμούς... και την ίδια στιγμή η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Συνεταιρισμοί μέλη της, να μην έχουν δικαίωμα να λειτουργήσουν Κέντρα Υποστήριξης Αγροτών!

⇒ Ευχαριστούμε θερμά όσους φροντίζουν να μας προβάλουν στις περιοχές αυτές και δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους παραγωγούς μας.

4). Τα νέα γραφεία ΑγροΓένεσις, σε Κορινθία και Ευρυτανία, τα οποία και έχουν πιστοποιηθεί ως Πύλες Υποδοχής, διοικούνται από στελέχη του Συνεταιρισμού μας και απασχολούν επίσης στελέχη με εμπειρία ετών και άρτια κατάρτιση στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς τους αγρότες. Και πάνω σε αυτά τα στελέχη μας σκόνταψαν όσοι ήλπιζαν να ανακαλύψουν ύποπτες καταστάσεις.

Δεν συνιστά «αποκάλυψη» κάτι που έχει ειπωθεί δημοσίως και επανειλημμένως, σε σειρά συνεντεύξεων, ημερίδων, ανακοινώσεων. Τίποτα το κρυφό δεν υπάρχει. Όχι στην Ένωση Αγρινίου.

⇒ Μιας, όμως, και τέθηκε από τη γνωστή εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων το θέμα, γιατί ασχολείται με την Ένωση και δεν ενημερώνει ποια εταιρεία συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων βρίσκεται πίσω από τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.; Τι έχει να κρύψει και γιατί κρύβει την Neuropublic A.E.; Και πως είναι δυνατόν η GAIA να εμφανίζεται ξαφνικά ως ο δήθεν υπερασπιστής των Συνεταιρισμών, όταν ο πραγματικός της ιδιοκτήτης είναι η Neuropublic A.E., όταν ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη της και για τα κέρδη του ιδιοκτήτη της;


Ιδού ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σήματος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.


Υ.Γ.: Sine diabolo nullus dominus

(Μετάφραση: Χωρίς τον διάβολο δεν υπάρχει θεός).

Διαβάστηκε 1265 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 23:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.