Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 18:55

Aνταποδοτικά: Ως πότε η αφασία Ευρυτάνων και Αιτωλοακαρνάνων;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενημερωτικά, στον δήμος Δωρίδας, γίνεται ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο δημοτικό κατάστημα στο Λιδωρίκι την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 18:00, για το θέμα των αντισταθμιστικών.

Δεν μπορεί, σκέφτομαι ότι καποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και θα συνεννοηθούμε και εμείς. Το αυτονόητο Ευρυτάνες και Αιτωλοακαρνάνες να διεκδικήσουμε από κοινού ανταποδοτικά από την εκμετάλλευση των νερών μας από μια ιδιωτική εταιρεία όπως είναι η ΔΕΗ. Δήμοι, Περιφέρειες, Βουλευτές, Κόμματα και φορείς εφόσον το πιστεύουν, οφείλουν να. Συντονιστούν
Οι αντισταθμιστικές οφειλές λόγω της εκμετάλλευσης των νερών για την παραγωγή ρεύματος από το υδροηλεκτρικό των Κρεμαστών αποτελούν στοιχειώδη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Πολιτείας έναντι των περιοχών που επλήγησαν και που τροφοδοτούν με τα νερά τους τη λίμνη.
Προς το παρόν, δεν δείχνει κανένας ενδιαφέρον και άφησαν μόνο του ένα Σύλλογο σε αυτή τη διεκδίκηση. Ήδη υπάρχει θετική εισήγηση του ΤΕΕ, αναμενόμενη από ΚΕΔΚΕ και αναμενόμενη απάντηση από το Ευρωκοινοβούλιο σε ερώτηση Γραμματικάκη. (Σιγά το πράγμα, λες και ξανάγινε ποτέ ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρυτανία)
Σε αυτή τη προσπάθεια ομορφόπαιδα, δεν περισσεύει κανείς και δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές σας διαδρομές, τα κομματικά ή τα προσωπικά σας οφέλη. Ας αφήσουμε το παρελθόν που δεν τιμά τους περισσότερους από εσάς σε σχέση με την προσφορά σας, και ας προγραμματίσουμε και ας αγωνιστούμε για το μέλλον

Αλέξης Καρδαμπίκης
Πρόεδρος Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2427 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.