Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:25 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 20:19

Οι θανάσιμες γυναικείες ερωτήσεις που ένας άντρας δεν πρέπει ποτέ να απαντήσει!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι ο διάλογος δυναμώνει την σχέση και καλό είναι να τίθενται στο τραπέζι του διαλόγου, αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα θέματα. Θα συμφωνήσω εν μέρει. Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα όμως που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο και πίεση και στους δυο, ανάλογα με την απάντηση. Το κακό ξεκινάει με μια φαινομενικά αθώα  ερώτηση της συντρόφου. Το νου σας δόλιοι. Καλό είναι να μην ανοίξουμε το ρημάδι μας καθόλου και να θυμηθούμε ότι έχουμε μια οποιαδήποτε δουλειά να κάνουμε, που δεν σηκώνει αναβολή. Στην σπάνια περίπτωση που την γλιτώσαμε, χαμογελάστε που την γλιτώσαμε μια μέρα ακόμη. Επειδή όμως δεν θα γλιτώσουμε, ιδού ένας πολύ μικρός κατάλογος με ερωτήσεις.

«Τι χρώμα είναι αυτό;». Ξέρω επικές διαφωνίες ανάμεσα στα ζευγάρια που ξεκίνησαν δεκάδες χρόνια πριν και συνεχίζουν ως σήμερα  για το χρώμα του φορέματος, του μαλλιού, του αυτοκινήτου και πάει λέγοντας. Ας το παραδεχτούμε. Η πλειοψηφία από μας ξέρει πέντε-έξι βασικά χρώματα. Οι κυρίες μας ξέρουν και τα χρώματα που δεν έχουν ακόμα ονοματιστεί. Η απάντηση που μπορεί να μας σώσει είναι τύπου «εγώ το βλέπω μπλε, αλλά πες μου και εσύ που είσαι ειδική στα χρώματα». Διαφωνία με χρώματα, πετρόλ, ποντικί εκρού, κρεμ και δεν ξέρω πόσα υποχρώματα έχει η γυναικεία παλέτα, οδηγεί σε ατέρμονη συζήτηση, όπου στο τέλος θα παραδεχτούμε ότι έχει δίκιο. Γιατί λοιπόν να χάνουμε χρόνο; Είμαι παθών και δεν σκοπεύω να την ξαναπάθω στο μέλλον.

«Ποια είναι αυτή;» Εδώ μάγκες την πατήσαμε. Αρχικά πολύ πιθανόν να μην καταλάβουμε για ποια «αυτή» μιλάμε. Δεν έχει σημασία. Αρκεί που θυμούνται οι γυναίκες μας. Όταν επιτέλους καταλάβουμε, ακολουθεί η δεύτερη ριπή. «Γιατί έχεις τον τηλέφωνο της/είσαι φίλος στο facebook/κοίταγες την φωτογραφία της/ότι άλλο σκεφτείτε ; » Εδώ είναι που παρακαλάς να χωριστούν οι ουρανοί στα δυο και άγγελος Κυρίου να σε πάει σ’ ένα μαγικό μέρος, μακριά από τον γολγοθά σου. Ξέρουμε και ξέρετε ότι καμιά απάντηση δεν μας σώζει. Μια απάντηση που θα εξασφαλίσει μια εύθραυστη ανακωχή τύπου «Ξέρεις ότι τα μάτια μου, ο λογισμός μου και η καρδιά μου είναι για σένα μέρα, νύχτα. Απλά φίλη, γνωστή, επαγγελματικοί λόγοι, είναι οι λόγοι επαφής με την κοπέλα». Όχι πως μας πίστεψαν, αλλά γλιτώνουμε το νυχτερινό μας ύπνο και την παντόφλα με αυτόν τον τρόπο.

«Έχει αγώνα σήμερα/ Θα βγεις με τα παιδιά;». Όσοι ανήκετε στην κατηγορία που η κοπέλα σας ή η γυναίκα σας αγαπάει τα αθλητικά προσπεράστε. Οι υπόλοιποι οφείλουμε να καταλάβουμε ότι οι συμβίες μας ποτέ δεν θ’ αποδεχτούν το κόλλημα μας με την μπάλα εκτός και αν πέσει το μάτι τους σε κανένα παιδαρά αθλητή, οπότε αλλάζει το πράγμα. Η αθώα αυτή ερώτηση κρύβει τόνους  γκρίνιας για τον αχαΐρευτο που τρέχει με τα υπόλοιπα ρεμάλια να δει τα κλωτσοσκούφια από το να περάσει παρέα με την καλή του συζητώντας τα καίρια θέματα που απασχολούν την σχέση και τους καημούς του κόσμου. Η μπάλα είναι αντίζηλος. Το χωνεύουμε, απαντάμε «ναι αγάπη μου θα βγω σήμερα αλλά οι υπόλοιπες μέρες δικές σου για ότι θες» και παρακαλάμε στο επόμενο ματς  να έχει κανονίσει με τις φίλες της.

«Πάχυνα/ με παχαίνει αυτό το ρούχο/μου πάει;». Για αρχή, δεν κάνουμε το λάθος ν’ απαντήσουμε χωρίς να την κοιτάμε. Ποτέ όμως. Δεν χρειάζεται να πούμε το γιατί. Το έχουμε ζήσει όλοι τι ακολουθεί. Οι γυναίκες μας ποτέ δεν παχαίνουν, κανένα ρούχο δεν τις ασχημαίνει, απλά μερικά τους πάνε καλύτερα από άλλα. Έχουν τόσο όμορφα χαρακτηριστικά και τόσο καλό μεταβολισμό που και μια μικρή παρασπονδία σε κιλά, πρώτον δεν φαίνεται και δεύτερο θα την διορθώσουν αμέσως. Αυτά σε περίπτωση που θέλουμε να έχουμε μια όμορφη έξοδο.

Υπάρχουν δεκάδες άλλες ερωτήσεις, οι οποίες χρειάζονται βιβλίο για να γραφτούν. Πήρα ορισμένες. Απλά να σκεφτούμε πως ότι απάντηση έχουμε στο μυαλό μας, οι γυναίκες μας το έχουν σκεφτεί ήδη.

Τις κάνουν δεκτές όχι γιατί τις ξεγελάμε, αλλά γιατί μας αγαπάνε και θέλουν τον γλυκό λόγο και την ανταπόκριση από εμάς. Με τις απαντήσεις δεν την γλιτώνουμε. Τα λόγια είναι ωραία για να σ’ ερωτευτεί μια γυναίκα. Οι πράξεις και οι χειρονομίες όμως την κάνουν να σ’ αγαπήσει.

http://wp.loveletters.gr/

Διαβάστηκε 10519 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 21:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.