Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:22 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 19:48

Συμμετοχή Γυμνασίων της Αιτωλοακαρνανίας στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της WROHELLAS

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, δυο ομάδες από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και μια ομάδα από το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου πέρασαν τη βάση πρόκρισης στον Περιφερειακό διαγωνισμό WROHELLAS της Δυτικής Ελλάδας που έγινε στο 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WROHellas στην κατηγορία Γυμνασίου.

Οι ομάδες του 1ου και 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής κα Παναγιωτοπούλου Γεωργία και η ομάδα του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής κα Αλεξάνδρα Πούλου συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό που έχει ως θέμα την «Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Η δοκιμασία αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του. Οι μαθητές κατασκευάζουν το δικό τους ρομπότ (Lego EV3) και το προγραμματίζουν κατάλληλα. Τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τη δοκιμασία πολιορκίας της Περσέπολης, να λύσουν το Γόρδιο Δεσμό και να επιστρέψουν στο σημείο που ξεκίνησαν. Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρόκλησης δίνει 700 βαθμούς.

H ομάδα “Messolego designers 1“ με τους μαθητές Σπυρόπουλο Ανδρέα και Καλαβρουζιώτη Άρη του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου και τον μαθητή Νούλα Κων/νο του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου πέτυχαν το άριστα με 700 βαθμούς και κατατάσσονται όγδοοι στην γενική κατάταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (σε ισοβαθμία έχει σημασία και ο χρόνος της προσπάθειας) και προκρίνονται στον τελικό της Αθήνας στις 18 Μαρτίου. (Μπορείτε να δείτε το σχετικό video της δοκιμασίας : εδώ)

Η ομάδα “Παπαστράτειο” με τους μαθητές Κωνσταντίνο Χαντζή, Παναγιώτα Παππά και Λουκά Κόκοτο και η ομάδα “Messolego designers 2” με τους μαθητές Πολονύφη Ιωάννη και Αναγνώστου Νικόλαο του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου και τον μαθητή Ράπτη Δημήτρη του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις με 500 βαθμούς και κατατάσσονται στην δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη θέση αντίστοιχα της γενικής κατάταξης στη Περιφέρεια μας με δικαίωμα πρόκρισης στον τελικό.

Για τις δυο αυτές ομάδες αν και πέρασαν τη βάση πρόκρισης θα γνωρίζουμε αν τελικά προκριθούν μετά την ολοκλήρωση όλων των Περιφερειακών διαγωνισμών την Κυριακή 12/3/2017.

O Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων στο σχετικό δελτίο τύπου, ότι τα παιδιά αυτά είναι το λαμπρό μέλλον της κοινωνίας μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στους γονείς τους που τα συνοδεύουν σε αυτές τις αξιέπαινες προσπάθειες. Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς – προπονητές τους για το χρόνο και κυρίως την εθελοντική συμμετοχή τους. (Το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://pdede.sch.gr/new/index.php/anak-pde/item/11111-a )

rompotiki4

rompotiki3

rompotiki1

rompotiki2

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1344 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.