Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:32 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 19:40

Αγρίνιο: Αναζητά φόρμουλα για τους συμβασιούχους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρωτοβουλίες του Δήμου Αγρινίου για την παραμονή των 30 εργαζόμενων των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας

Προσπάθεια για δίμηνη παράταση των συμβάσεών τους

Σειρά πρωτοβουλιών αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή Αγρινίου για τους συμβασιούχους – εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν, με αποτέλεσμα τόσο οι ίδιοι όσο και οι δομές του δήμου να βρίσκονται στον αέρα, όπως από το Σάββατο έγραψε η «Σ». Υπενθυμίζεται, ότι, τέλος

Φεβρουαρίου έληξαν τα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας και δεν δόθηκε καμία παράταση σε όσους απασχολούνταν στο Γραφείο Διαμεσολάβησης, στην Τράπεζα Χρόνου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Κοινωνικό Φαρμακείο, στον Δημοτικό Λαχανόκηπο, στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και στα Κοινωνικά Συσσίτια.

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να κινδυνεύουν 1500 άμεσα ωφελούμενοι με τις οικογένειές τους και να μην λαμβάνουν τρόφιμα στο μέλλον!

Στο μεταξύ, υπάρχουν καθυστερήσεις στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι στο Αγρίνιο για επτά μήνες με συνέπεια την αδυναμία αποπληρωμής λειτουργικών δαπανών του προγράμματος.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του προγράμματος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων για το χρονικό διάστημα από 1η Νοέμβρη του 2016 παραμένουν. Οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα και τις συμβάσεις εργασίας τους μέχρι την πραγματική τους ένταξη, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕ), στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ωστόσο, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ουσιαστική επανένταξη των δομών στο ΕΣΠΑ είναι χρονοβόρες και καθίσταται αδύνατο να επαναλειτουργήσουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της «Σ» ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναζητά φόρμουλα παραμονής των 30 συμβασιούχων του Δήμου, έστω και για χρονικό διάστημα δύο μηνών, χρόνος ικανός για να ξεκαθαρίσει έως τότε το τοπίο. Ο Δήμος φαίνεται να έχει την δυνατότητα αυτή, έτσι ώστε να μην βρεθεί προ δυσάρεστων καταστάσεων, καθώς ως γνωστόν, οι δομές του εξυπηρετούν περίπου 2.000 οικογένειες αναξιοπαθούντων της περιοχής και σε περίπτωση που δεν βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα αναμένεται κοινωνική έκρηξη. Εξάλλου, ως προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η ΚΕΔΕ, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες, ίσως και μέσα στην εβδομάδα η Δημοτική Αρχή Αγρινίου, να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Διαβάστηκε 1983 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία