Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:53 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 19:38

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τέλος Μαρτίου η πληρωμή για 154.000 δικαιούχους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 έκλεισε ένας μήνας από την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Σε αυτόν τον μήνα, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 154.027 δικαιούχων νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 354.640 ωφελούμενους, δηλαδή στο 50% όσων θα πάρουν το ΚΕΑ μέχρι το τέλος 2017.

Ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων είναι στο πλαίσιο των προβλέψεων του Υπουργείου, οι οποίες έγιναν με βάση τα στοιχεία από την πρώτη φάση της εφαρμογής του ΚΕΑ πέρυσι σε 30 Δήμους της χώρας.

Στους δικαιούχους, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, θα καταβληθεί το ποσό που δικαιούνται στα τέλη Μαρτίου και αυτό θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο κάθε μήνα για τους νέους δικαιούχους. Η πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει και θα παραμείνει ανοιχτή και η υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων συνεχίζεται απρόσκοπτα. Υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει υποβληθεί το σύνολο των αναμενόμενων αιτήσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας σε αυτόν τον μήνα, παρά τα τεχνικά προβλήματα των πρώτων ημερών, τα οποία ξεπεράστηκαν ταχύτατα, αποδείχθηκε ότι η πλατφόρμα του ΚΕΑ μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις. Ήδη τα στοιχεία των δικαιούχων μεταβιβάζονται στους φορείς του δεύτερου πυλώνα του ΚΕΑ, ώστε να παρασχεθούν στους δικαιούχους οι υπηρεσίες που προβλέπει το πρόγραμμα.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1718 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.