Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:05 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 20:03

Β. Παπαδογιώργος: 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μουσική του Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι πραγματικά δύσκολο και συγκινητικό να μιλήσει κάποιος για τον Βασίλη Παπαδογιώργο, ο οποίος ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι πάνω από 40 χρόνια.

Γεννημένος στην Καμαρούλα, από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνει Ακορντεόν από τον αδερφό του Γιώργο. Στη συνέχεια μαθαίνει μπουζούκι και κιθάρα και το 1970 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Σωτήρη δημιουργούν το συγκρότημα PAP FAMILY. Από το 1971 και για 15 χρόνια εμφανίζονται στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου. Γράφει δικά του τραγούδια, στίχο, μουσική και ποιήματα. Το 1970 κυκλοφορεί η πρώτη του ποιητική συλλογή Στοχασμοί, ενώ το 1977 ηχογραφεί τον πρώτο του μικρό δίσκο με δύο δικά του τραγούδια, το «Υποσχέσεις» και «Η πιο όμορφη σελίδα». Έχει γράψει και κυκλοφορούν σήμερα ηχογραφημένα πάνω από 60 παιδικά τραγούδια. Έχει μελοποιήσει Αγρινιώτες ποιητές και τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησαν σε δίσκο το 1993 με τίτλο «Αγρινιώτικα Μελωδικά», μια παραγωγή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου.

Το 1997 έγραψε μια σειρά τραγουδιών για το Αγρίνιο, με τίτλο «Τραγουδώντας την πόλη μας» που παίχτηκαν σε συναυλία στο Κινηματοθέατρο Άνεσις και αργότερα ηχογραφήθηκαν σε CD με τον ίδιο τίτλο. Το 1996 ανάμεσα σε 200 τραγούδια επιλέγεται το τραγούδι του «Ασ’ το φεγγάρι να μιλήσει» στα 16 και παίρνει το τρίτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με βασική ερμηνεύτρια την Ευγενία Γρέντζελου και δεύτερη φωνή τον ίδιο. Έχει κυκλοφορήσει δύο ακόμη ποιητικές συλλογές, την Λανθασμένη πορεία και Το παιδί και τ’ αγκαθάκι.

Ο Βασίλης Παπαδογιώργος αποτελεί συνθετικό κρίκο του πολιτισμού και της μουσικής παράδοσης της πόλης μας. Αφιερώθηκε ως εκπαιδευτικός για να προάγει τη μουσική παιδεία των παιδιών στην πόλη του Αγρινίου, δίνοντας αρκετές παραστάσεις με την παιδική χορωδία του Δήμου Αγρινίου και πολλές παραστάσεις και συμμετοχές σε Φεστιβάλ.

Ακόμη και σήμερα ο Βασίλης Παπαδογιώργος συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές βραδιές διασκέδασης με την ίδια αγάπη στους Αγρινιώτες και όχι μόνο, ενισχύοντας τη μακρόχρονη πορεία του στη μουσική.

Aρθρο της Γιώτας Μπουμπούλη στο Agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 4784 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.