Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:44 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 18:51

«Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη» στο Μεσολόγγι (Πεμ 9/3/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, παρουσιάζει την Πέμπτη 9 Μαρτίου και ώρα 8.30 μ.μ., την θεατρική παράσταση του Δήμου Αβδελιώτη «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη».

Πρόκειται για την αναπαράσταση της δίκης του Αθηναίου φιλοσόφου, η οποία θα αποδοθεί με αυθεντικό τρόπο, δηλαδή στην αρχαία ελληνική γλώσσα, με παράλληλη δυνατότητα μετάφρασης του κειμένου (υπέρτιτλοι).

Στο σημείωμά του, ο δημιουργός της παράστασης σημειώνει μεταξύ άλλων πως «…με την {Απολογία του Σωκράτη} το οικουμενικό πνεύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού φθάνει στην πιο κορυφαία του στιγμή, γιατί γίνεται συνειδητή πράξη, αποκτώντας αναμφισβήτητη σωματική υπόσταση με τον Σωκράτη, ο οποίος αρνείται να σκέφτεται και να ζει χωρίς την ελευθερία…».

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο και είναι ελεύθερη για το κοινό. Την επομένη ημέρα (Παρασκευή 10 Μαρτίου) θα παρουσιασθεί στους μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Διαβάστηκε 1750 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.