Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:34 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 18:20

Ξεκινά τη λειτουργία της η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την προσυπογραφή του Καταστατικού Λειτουργίας της από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, μετά και την υπογραφή όλων των άλλων μελών - εταίρων, ολοκληρώθηκαν οι βασικές ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας, για τη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Τις προσεχείς ημέρες, με την απόκτηση ΑΦΜ και την εγγραφή στο Πρωτοδικείο, ολοκληρώνεται η διαδικασία ίδρυσης και ξεκινά η λειτουργία της Εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν 80 φορείς και επιχειρήσεις της Αγροδιατροφικής Αλυσίδας και του Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να αποτελέσει την ατμομηχανή της αναβάθμισης του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής μας και το βασικό εργαλείο ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών μας προϊόντων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, κατά την υπογραφή του καταστατικού της Εταιρείας και συνέχισε:

«Η Περιφέρεια μαζί με τους παραγωγικούς, τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και τις επιχειρήσεις της αγροδιατροφής συμπράττουν και συνεργάζονται όχι μόνο για την πιστοποίηση, προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών μας προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές αλλά και τη διάχυση της εφαρμοσμένης έρευνας στην παραγωγή και τη μεταποίηση αυξάνοντας την ποιότητα και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας.

Πρέπει τέλος, να σημειώσουμε ότι ίσως είμαστε η μόνη Περιφέρεια που δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για τη σύσταση/ίδρυση της Εταιρείας, αφού το σύνολο των μελετών σύστασης, της ενημέρωσης και της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή όλων των μελών/εταίρων στην Εταιρεία, ανέλαβε και έφερε επιτυχώς εις πέρας η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα πράγματι αποτελεί ορόσημο για την αγροδιατροφή της Περιφέρειας. Η μεγαλύτερη Αγροδιατροφική Σύμπραξη της χώρας αρχίζει τη λειτουργία της προσφέροντας ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αφού ο αγροτικός και διατροφικός τομέας μαζί με τον Τουρισμό αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Οι επιχειρήσεις του πρωτογενή και μεταποιητικού τομέα αναμένεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο την ευχέρεια που δίνεται στους επιστημονικούς και ερευνητικούς μας φορείς να εφαρμόσουν τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία των αγροδιατροφικών μας προϊόντων».

Διαβάστηκε 1115 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.